Hopp til innhold

Over 100 savnet i bygningskollapser i India

Dødstallene så først ut til å synke, men stiger etter at to høyhus falt sammen i India lørdag. Over 100 personer fryktes å være fanget i de sammenraste bygningene i de indiske byene New Delhi og Chennai. 22 er bekreftet døde.

Redningsarbeidere leter etter overlevende i ruinene i Chennai

Redningsarbeidere leter etter overlevende i ruinene etter den 11 etasjers høye boligblokka som kollapset i Chennai i India lørdag.

Foto: BABU / Reuters

Leter med hund i ruin i Chennai

Hunder er satt inn i søket etter overlevende etter boligkollapsen i Chennai.

Foto: BABU / Reuters
Skadet kvinne reddet ut av sammenrast bygning i Chennai

Skadet kvinne reddet ut av sammenrast bygning i Chennai.

Foto: Arun Sankar K / Ap
Sammenrast bygning i New Dehli

Redningsmannskaper søker i ruinene etter at et leilighetsbygg raste sammen i New Delhi. Bygningen var 40 år gammel og det var ulovlig bygget på flere etasjer.

Foto: ANINDITO MUKHERJEE / Reuters

Elleve mennesker er bekreftet omkommet i Chennai, men tallet på døde ventes å stige. BBC skriver at over 100 mennesker var i den 12 etasjer høye blokka da den raste sammen.

Monsunregn

Bygningen som ligger i som ligger i bydelen Moulivakkam nær Pourur i utkanten av storbyen Chennai, raste sammen lørdag kveld lokal tid, mens det var lyn, torden og kraftig regn.

De fleste savnede er antatt å være bygningsarbeidere fra en naboprovins.

Over 200 redningsarbeidere er i ferd med å gjennomsøke ruinene. De har også tatt gravemaskiner og hunder til hjelp. I tillegg er ambulanser og medisinsk personell på stedet.

Redningsarbeidet vil pågå i minst to døgn framover. Søndag morgen ble 26 mennesker reddet ut av ruinene, skriver avisa Times of India.

Redningsarbeid pågår etter at en bygning på 12 etasjer kollapset i Chennai, India.

REDNINGSARBEID: Det fryktes at over 100 personer ligger i ruinene etter bygningskollapsen i Chennai. Det er ventet at redningsarbeidet vil ta flere dager.

Innestengt i ruinene

Ifølge nyhetsbyrået AP er 31 reddet ut. Arbeidet med å hente ut ytterligere 12 til pågår. Disse er lokalisert, men klarer ikke komme seg ut ved egen hjelp.

– Dette kommer til å være en massiv redningsaksjon. Vi vil ikke få oversikt over antall døde før vi jobber oss fram til første etasje, sier Vijay Shekar, som leder redningsarbeidet ifølge NTB.

Boligblokken, som var under bygging, raste sammen idet bygningsarbeidere samlet seg i første etasje for å få utbetalt lønn. Samtidig regnet det kraftig, og mange mennesker gikk også inn i bygningen for å få ly fra været.

Falleferdig hus raste i New Delhi

I hovedstaden New Delhi omkom 10 da en fire etasjers blokk med leiligheter raste sammen lørdag. Blant de omkomne var fem barn. Redningsmannskaper lette lørdag kveld etter overlevende. Bygningen som falt sammen, var falleferdig.

– Dette er en 40 år gammel bygning. De har bygget etasje etter etasje ulovlig, sier Rajesh Bhatia, en høytstående tjenestemann i bydelsadministrasjonen, til fjernsynskanalen NDTV.

Bygning kollapset i Chennai

Bygningen som kollapset i Chennai var under bygging.

Foto: Arun Sankar K / Ap
Bygningskollapser i India

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.