100 er savnet etter branner

Australsk politi og brannvesen søker gjennom nedbrente hus og bilder på jakt etter minst 100 personer som er meldt savnet. Brannmennene har fremdeles ikke kontroll over flammene.

Voldsomme branner herjer Tasmania sør for det australske fastlandet.

Se flammene og ødeleggelsene her:

På øya Tasmania, sørøst for det australske fastlandet, er minst 100 mennesker savnet etter brannene som har herjet der i flere dager nå. Flere tusen er evakuert og på flukt fra flammene.

Brannen startet fredag da en hetebølge førte til rekordhøye temperaturer på over 40 grader.

Går fra dør til dør

Scott Tilyard

Scott Tilyard

Foto: EBU

Scott Tilyard i politiet på Tasmania sier de konsentrerer seg om byen Dunalley der brannens herjinger har vært kraftigst.

– Vi går fra dør til dør på hver eneste branntomt og ser etter folk. Foreløpig har vi ikke funnet noen som har mistet livet, sier han.

Tilyard sier han håper det fortsetter slik, men legger til at han frykter at flere av dem kan ha omkommet.

Det har vært lavere temperaturer og mindre vind siden fredag, men det er ventet en økning her på mandag.

Brannsjef Mike Brown sier de ikke har kontroll over brannene.

– Det at vi har mange, mange kilometer, kanskje flere hundre kilometer ukontrollert brann i tett og ubebodd skog, kommer til å være et stort problem for oss også de neste dagene, sier han.

Flere tusen er evakuert

Rundt 3.000 personer har forlatt hjemmene sine, flere måtte vasse ut i sjøen for å komme unna flammene og mange ble reddet i sikkerhet av båter.

En familie ble plukket opp av et helikopter da flammene omringet deres campingvogn. De hadde de bare små vannbøtter, skriver nyhetsbyrået AFP.

En annen familie har fortalt australsk TV at de måtte kaste seg ut i kanalen midt i Dunalley for å komme seg unna ilden.

I hovedstaden Hobart er det mange som kommer til hjelpesenteret der for å få ting de trenger. Mange har mistet alt de eier og har.

(Saken fortsetter under bildet)

Hjelpesenter Tasmiania

I Hobart kan folk komme å få klær og andre ting de trenger.

Foto: EBU

– Her kommer det folk som ikke har en eneste eiendel, sier hjelpearbeider Tammy Mason.

Hjelpearbeiderne har også organisert båter som kjører varer ut til folk. De bringer mat, medisiner og andre ting til landområder som er isolert av brannene. Ifølge politiet sperrer flammene veien ut på en halvøy der opp mot 2.00 personer oppholder seg.

Hus i Dunalley

Bare pipene står igjen av dette huset i Dunalley.

Foto: POOL / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt