NRK Meny
Normal

– Al Qaida gikk til angrep: 100 mennesker er drept

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Antallet drepte i sammenstøtene mellom hæren og opprørere i det sørlige Jemen har steget til over 100, ifølge helsepersonell og militærkilder.

Ifølge AFP har 78 jemenittiske soldater, og 25 opprørere mistet livet i et overraskelsesangrep utført av Al Qaida, utenfor byen Zinjibar i provinsen Abyan i det sørlige Jemen.

– Antall drepte har steget til 78, og mange flere ble skadd i et uventet angrep, sier en talsmann for militæret i Jemen til AFP.

Innbyggere og lokale myndigheter sier at det var bileksplosjoner nær militærposter ved grensene sør og øst for byen Zinjabar. Ifølge Al Arabiya skal flere soldater ha blitt tatt til fange, og Al Qaida-opprørere stjal tunge militære våpen fra militærstasjonene.

Den jeminittiske hæren skal ha sendt forsterkninger kort tid etter eksplosjonene.

Zinjibar har vært et preget av uro mellom militæret og islamistiske opprørere i lang tid, etter at en gruppe som kaller seg Ansar al-Shariaa som er knyttet til Al Qaida tok kontroll over byen i fjor. Byen er beleiret av regjeringssoldater.

Innbyggere i Jaar, som ligger 15 kilometer nord for Zinjabar og er kontrollert av islamistiske opprørere, forteller at folk gjennom høytalere ble oppfordret til å delta i kampene.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt