NRK Meny
Normal

-Holocaust-konferansen er avskyelig

- Konferansen i Iran er avskyelig og viser hvor dypt hatet stikker, sier Israels statsminister Ehud Olmert.

 

Israels statsminister Ehud Olmert
Foto: Pedro Ugarte / Scanpix/AFP

Også tyske politikere fordømmer i dag konferansen i sterke ordelag.
- Jeg fordømmer på det sterkeste alle forsøk på å etablere en offentlig plattform for antisemittisk propaganda tildekket som uavhengig forskning og objektivitet, sa presidenten i Tysklands nasjonalforsamling, Norbert Lammert.

FNs generalsekretær Kofi Annan oppfordret alle mennesker med god vilje, uansett tro, til å fordømme forsøket på å kaste tvil over et ubenektelig faktum.

- Israel ber verdenssamfunnet om å ta avstand fra Iran og alle deltakerne på konferansen, fremholdt den israelske statsministeren

 

Mahmoud Ahmadinejad, president i Iran
Foto: Saman Aqvami / AP

 

Kontroversiell konferanse

I Iran åpnet i dag en kontroversiell konferanse som tillater "forskere" å benekte Holocaust. Konferansen støttes av myndighetene i Teheran. Deltagerne vil også bli invitert til et privat møte med president Mahmoud Ahmadinejad.

Den iranske utenriksministeren Manouchehr Mottaki er satt opp som åpner av konferansen, og hans deltagelse blir internasjonalt fordømt.

Blant deltagerne er den franske professoren Robert Faurisson, som benekter eksistensen av gasskamrene. Han ble gitt en tre måneders betinget dom i Frankrike i oktober.

Ku Klux Klan

Den østerrikske revisjonisten Ferdrick Toeben vil også delta, med foredraget "Holocaust: et mordvåpen".

Toeben er viden beryktet for å benekte omfanget av Holocaust og har tilbragt flere måneder i fengsel i Tyskland, for å ha fremmet rasistisk hat.

Også på programmet står amerikanske David Duke, et tidligere Ku Klux Klan-medlem.

- En myte

President Ahmadinejad talte for et år siden, den 14. desember 2005, i den sørøstlige byen Zahedan i Iran.

Da uttalte presidenten at Holocaust er en myte som europeere har brukt for å skape en jødisk stat i hjertet av den islamske verden.

Foran tusenvis av tilhørere påstod Ahmadinejad da at hvis europeerne insisterer på at Holocaust virkelig skjedde, så er det de som er ansvarlige og som burde betale prisen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt