NRK Meny
Normal

- Vi var ubegripelig redde

Redselsfulle opplevelser for elevene som var inne på skolen da Tim Kretschmer (17) gikk fra klasserom til klasserom og drepte.

Massakren i Winnenden
Foto: Michael Probst / AP

Den 27.000 innbyggere store byen Winnenden i Tyskland er i sjokk etter skytemassakren, som endte med at 15 personer ble drept før gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Tim Kretschmer oppsøkte sin gamle skole og drepte for fote inntil han ble jaget på flukt av politiet. De fleste ofrene var kvinner. Ni elever, hvorav åtte jenter, og tre kvinnelige lærere ble skutt og drept.

Gikk fra rom til rom og drepte

Elevene som var inne på skolen og hørte skuddsalvene opplevde noen sjokkerende minutter.

Elever sprang mot vinduene for å se da de hørte skuddene. 13 år gamle Armin forteller at de hadde mattetime da dramaet startet.

- Vi ble ubegripelig redde, sier han, og forteller at læreren reagerte umiddelbart.

Han boltet døren og ropte «Ikke se dit!», forteller han, ifølge Heute.de

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Massakren i Winnenden

De fleste av Tim Kretschmer (bildet) sine ofre, var jenter mellom 15 og 16 år.

Imens gikk Kretschmer rom til rom og drepte. Da han kom inn i klasserommet til klasse 10 D for tredje gang, ropte han: «Er dere fortsatt ikke døde?».

En av lærerne skal ha blitt drept da hun kastet seg foran en elev som var i ferd med å bli skutt. De fleste ofrene skal ha blitt skutt i hodet.

Et øyenvitne forteller ifølge AFP til tysk tv at Kretschmer bare åpnet døra til klasserommet, tok fram våpenet og begynte å skyte.

- Broren min var inne i klasserommet da det skjedde. Han satt ved siden av kjæresten, som ble skutt.

Pårørende i oppløsning

16 år gamle Lorena sier at hun var i skolegården idet drapsmannen begynte å skyte. En politimann brølte til henne at hun skulle komme seg inn på skolen.

- Folk er drept, ropte politimannen, og hun rømte inn i skolebygningen sammen med medelever.

Heute.de rapporterer at et hundretalls elever da måtte vente ulidelig lenge inne i den avstengte skolebygningen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_3_11_18_47_21_325.jpg

Video: Skolemassakre i Tyskland

- Vi sendte tekstmelding til venner og ringte til foreldre, sier Armin.
Først da de fikk beskjed om at faren var over, turte de å forlate bygningen. Albertville-Realschule har 600 elever, og er en del av et større skolekompleks med til sammen 1.700 elever fra seks til 19 år.

Fortvilte pårørende som hadde fått beskjed om hva som var i ferd med å skje strømmet til skolen for å få kontakt med sine kjære.

Vitnet Hans Ulrich Stuiber forteller om hjerteskjærende scener etter at drapsmannen hadde forlatt skolen. Foreldre og andre pårørende strømmet til skoleområdet for å prøve å få kontakt med sine.

- Alle barna prøvde å ringe foreldrene sine, men etter noen minutter var det ikke noe mobilsignal, sier han, ifølge AFP.

Foreldrene ble holdt vekk fra bygningen. Noen av dem var målløse, andre gråt, og enkelte segnet om av bekymring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Massakren i Winnenden

Sørgende samlet seg i Winnenden onsdag kveld for å tenne lys og minnes ofrene.

Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

- Forhindret større massakre

Politiet sier at de antakelig forhindret en langt større massakre. Kort tid etter at første skudd ble avfyrt var de på pletten.

- På grunn av vår raske intervensjon måtte drapsmannen stoppe drepingen og flykte, sier innenriksminister Heribert Rech i delstaten Baden-Württemberg, ifølge nettstedet welt.de.

Politiet mener at Kretschmer hadde planlagt å drepe langt flere. Mengden med uavfyrt ammunisjon som ble funnet på Kretschmer er bevis for dette, mener de.

Barbara Maldener forteller at hun var ute på sin daglige handlerunde da helikoptere begynte å sirkle over den lille byen og hun møtte på et stort, tungt bevæpnet politioppbud.

- En massakre her i Winnenden var det siste jeg hadde ventet meg, sier den pensjonerte læreren.

Onsdag kveld samlet sørgende seg til en minnegudstjeneste i Winnenden. Unge og gamle gråter åpenlyst og trøster hverandre, mens det legges ned lys og kosedyr for å hedre ofrene.

Massakre i Winnenden

En av de 12 som døde inne i skolebygningen fraktes vekk av hjelpemannskaper.

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt