- Vi må finne Madeleine

I syv dager har Madeleine nå vært sporløst forsvunnet. Familien klamrer seg fast til håpet om at treåringen fortsatt kan være i live.

Madeleine er sporløst forsvunnet.
Foto: STR / REUTERS

Gråtkvalte og fortvilte har foreldrene til tre år gamle Madeleine McCann så langt kommet med fire TV-overførte appeller, der de innstendig bønnfaller kidnapperen om å la datteren gå fri.  

- Vi ønsker å si et par ord til personen som er sammen med vår Madeleine, eller som har vært sammen med henne: Madeleine er en vakker, skarp, blid og omsorgsfull liten jente. Hun er så spesiell. Vær så snill og ikke skad henne, tryglet Madeleines mor tidligere denne uken.

LES OGSÅ: - Ikke skad vår datter.

Også de portugisiske fotballstjernene, Cristiano Ronaldo og Paulo Ferreira, har brukt media til å komme med samme oppfordring.

HØR RONALDOS APPELL:- Meld dere!

Men hittil har kidnapperne ikke latt seg røre av de gripende appellene.

Sender e-post

Nå håper familien at en e-post med bilde og opplysninger om den vesle, britiske jenta vil bringe henne hjem igjen.

Det er tanten, Philomena McCann, som har tatt intitiativet til å sende ut kjedemailen.

- Det vil være fantastisk om folk kan hjelpe oss med å få Madeleine tilbake. Vi trenger å få henne tilbake. Vi må finne henne. Det er ikke noe alternativ å miste henne, sier Madeleines tante til Sky News onsdag.

- Hele familien trenger henne. Vi elsker våre barn. Gerry og Kate (Madeleines foreldre) har viet livet sitt til å hjelpe andre, legger hun til.

 - Pedofiliring bak

Det er nå nesten en uke siden den britiske jenta ble bortført fra familiens feriehus under en ferie i Algarve i Portugal, mens foreldrene spiste på en restaurant like i nærheten.

 

 

Foreldrene til Madeleine bønnfaller kidnapperne om å la datteren gå.
Foto: STR / REUTERS

Siden har store politistyrker og redningsmannskaper lett etter treåringen. Hittil har politiet fulgt opp 350 spor, intervjuet over 100 mennesker og gjennomsøkt over 500 leiligheter.

Tirsdag kunne politiet opplyse at de fryktet at den bortførte treåringen kan være offer for en internasjonal pedofiliring eller en gruppe som selger barn for adopsjon.

Portugisiske myndigheter har satt inn en spesialenhet som etterforsker organisert kriminalitet, slik at i alt 240 politifolk og brannmannskaper deltar i letingen etter Madeleine.

Falsk alarm

Portugisisk kringkasting meldte mandag at en mann og et barn som passet beskrivelsen av Madeleine, ble observert sammen idet de kjørte av gårde i en bil i byen Nelas.

Dermed opprettet de veisperringer flere steder i Nelas, men politiet kunne senere på dagen opplyse at observasjonen var en «falsk alarm».

– Det var ikke Madeleine. Det var et barn som så ut som Madeleine, men hun er et barn som bor i området, sier den lokale politisjefen Olegario de Sousa, ifølge BBC News.

Nelas ligger vel 480 kilometer nord for Praia da Luz der jenta var sammen med sin familie da hun forsvant.

Massiv støtte

Siden nyheten om bortføringen ble kjent har både det britiske folket, samt internasjonal presse fulgt saken nøye. På britiske nettsteder strømmer det stadig inn meldinger til støtte for familien.

Storbritannias statsminister, Tony Blair, har også uttrykket sin  medfølelse ovenfor familien. 

- Dette er svært vanskelige dager for familien, sa en talsmann ved statsministerens kontor i dag.

 

 

Madeleine har vært savnet siden torsdag.
Foto: AP

SISTE NYTT

Siste nytt