Martes arbeidsgiver: - Vi har tilbudt henne hjelp

For første gang uttaler arbeidsgiveren til 24 år gamle Marte seg. Interiørfirmaet sier de har tilbud henne hjelp og at de forstår at hun er i en vanskelig situasjon.

Marte Deborah Dalelv

Dalelvs arbeidsgiver skriver at de brøt kontakten med henne da hun ikke ville diskutere ansettelsesforholdet.

Foto: Kamran Jebreili / Ap

Hani El Korek er talsmann for Al Mana Interiors. I en pressemelding skriver han om hvorfor firmaet fratok Marte Deborah Dalelv jobben etter at hun anmeldte en kollega for voldtekt i Dubai.

Den 24 år gamle kvinnen ble dømt til 16 måneders fengsel for å ha hatt sex utenfor ekteskapet, for å ha drukket alkohol og for å ha avgitt falsk forklaring til politiet.

– Hun ville ikke diskutere ansettelsen

Al Mana Interiors hevder at de flere ganger tilbød Dalalv hjelp, men sier hun brøt kontakten med firmaet da de samtidig ville diskutere ansettelsesforholdet hennes.

El Korek skriver:

– Da Dalelv avviste positive og konstruktive diskusjoner om hennes status som ansatt, ble firmaet tvunget til å avslutte samarbeidsforholdet. Denne beslutningen har ingen ting å gjøre med voldtektsanklagene.

I pressemeldingen står det videre at firmaet fremdeles tilbyr henne hjelp, også til å komme gjennom rettsprosessen. Norske myndigheter har innvilget kvinnen fri rettshjelp.

Da Dalselv ble fengslet i Dubai varslet ikke firmaet familien hennes. Stefaren hennes, Torgeir Furesund, har sagt til NRK at han var lite imponert over måten de håndterte saken på.

Stort engasjement

Saken har vakt sterke reaksjoner og stort engasjement både i Norge og internasjonalt. Folk bruker sosiale medier for å få sagt hva de mener om behandlingen av Dalelv og utenriksminister Espen Barth Eide har sagt at dommen mot henne er helt uakseptabel.

Lørdag sa Venstres leder Trine Skei Grande at hun mener utenriksdepartementet må vurdere om Dubai er et land det er trygt for kvinner å reise til.

Menneskerettighetsaktivist i Emiratene Rori Donaghy har uttalt at Dalelv har gode sjanser til å slippe ut av Dubai, hvis norske myndigheter legger press på de riktige personene.