- Vi har ikke bortført vår datter

Tysk presse stilte kritiske spørsmål og antydet at Madeleine McCanns foreldre selv har en finger med i datterens forsvinning.

Gerry og Kate McCann
Foto: SVEN KAESTNER / AP

Det er nå over en måned siden fire år gamle Madeleine forsvant fra hotellrommet på Algarvekysten i Portugal.

Forsvinningen har satt i gang en storstilt leteaksjon, verden over, med en medieinteresse nesten uten sidestykke.

Antydet at de har en finger med i spillet

I går ankom Madeleines foreldre Tyskland i et privatfly de har fått låne av en anonym giver. Tidligere har ekteparet besøkt Spania og Italia, og skal siden fortsette rundreisen.

På parets pressemøte i Berlin ble de møtt av kritiske spørsmål fra tyske journalister. De antydet blant annet at foreldrene selv har hatt en finger med i datterens forsvinning.

Ekteparet McCann har da også tidligere blitt avhørt flere ganger av portugisisk politi, men etterforsker Olegario de Sousa har understreket at de ikke er under mistanke.

Mystisk oppførsel

De tyske journalistene var også kritiske til at de lot barna være alene om kvelden mens de var ute og spiste, og de sa også at ekteparets handlinger den siste måneden har vært mystisk og mistenkelig.

- Vi er rystet, sa Gerry og Kate McCann til antydningene og spørsmålene.

- Vi elsker våre barn, sa de, og fortalte at deres utradisjonelle forsøk på å finne Madeleine skyldes kjærlighet til datteren - og ikke var et mediestunt.

Jazzkonsert til støtte for Madeleine

Gerry McCann sa på møtet at han var rystet over at noen kunne tro at han og konen var involvert i kidnappingen. Han gjorde det klart at alle slike beskyldninger måtte stå for den tyske presses regning.

I dag skal ekteparet holde et nytt pressemøte i Amsterdam, før de flyr tilbake til Portugal for å overvære en jazzkonsert til støtte for Madeleine.

Madeleine McCann

Gerry McCann holder en plakat med bilde av datteren Madeleine. På plakaten står det: 'Se meg i øynene - Madeleine McCann ble bortført i Praia da Luz, Portugal, 3. mai 2007'.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / REUTERS

SISTE NYTT

Siste nytt