NRK Meny
Normal

- Vi ble sveket av våre egne

Den colombianske FARC-geriljaen hevder at den ble sveket av sine egne under redningsoperasjonen der Ingrid Betancourt og 14 andre gisler ble satt fri.

Ingrid Betancourt
Foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP

Geriljaen sier i en kunngjøring at den er villig til å forhandle om en fangeutveksling med den colombianske regjeringen.

Den fransk-colombianske Betancourt ble frigitt under en aksjon ledet av den colombianske hæren forrige onsdag.

Regjeringen fortalte at de hadde lurt geriljaen til å tro at hæren var hjelpearbeidere fra en frivillig organisasjon.

I kunngjøringen som ble kjent i dag, sier geriljaen at det var de to Farc-offiserene Antonio Aguilar, kjent som"Cesar" og Alexander Farfan, kjent som "Enrique Gafas", som lurte geriljaen.

De to eskorterte de 15 gislene til et helikopter som etter sigende skulle bringe dem til en annen geriljaleir unde aksjonen sist onsdag, men om bord ble de to fangevokterne overmannet av den colombianske etterretningstjenesten og arrestert.

Se Nett-TV: Betancourt reddet fra fangenskap

Farc-medlemmer arresteres

Colombianske soldater sammen med FARC-medlemmene Gerardo Aguilar og Alexander Farfan i forkant av en pressekonferanse i Bogota 3. juli.

Foto: CARLOS DURAN / REUTERS

Betancourt ble ansett som FARC-geriljaens viktigste forhandlingskort i forhandlingene om å få løslatt flere hundre fengslede FARC-medlemmer i bytte mot at de frigir flere gisler.

Colombianske myndigheter sier geriljaen holder over 700 personer fanget.

Les også:

- Jeg ble torturert

Ingrid Betancourt er redda

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt