NRK Meny
Normal

- Trolig internasjonal forgrening

Stadig mer tyder på at forsøket på å sprenge en bombe på Times Square i New York i helgen var en sammensvergelse med internasjonale forgreninger, mener amerikanske myndigheter.

Mistenkt gjerningsmann i New York

Amerikanske myndigheter tror det var internasjonale forgreninger bak terrorforsøk på Times Square i New York.

Foto: HAND OUT / Afp

The Washington Post siterer ikke navngitte kilder i Obama-administrasjonen.

En talsmann i Det hvite hus kaller for første gang hendelsen for et terrorforsøk, og gjør dermed omtalen av det som som skjedde langt mer dramatisk.

- Enhver som har slikt materiale i en bil på Times Square har planagt en terroraksjon, sier talsmannen Robert Gibbs.

Neppe Al Qaida

Ifølge The Washington Post sier de anonyme kildene at en mulig internasjonal forbindelse ikke nødvendigvis betyr at Al Qaida eller en tilsvarende gruppe står bak.

Politiet i New York har avhørt eieren av bilen som det begynte å ryke fra, men vil ikke opplyse hva han har sagt. Bilskiltene tilhører en bil som politiet har funnet på et verksted i byen, men klarte å identifisere bilen ut fra karosserinummeret.

Arbeidet med å identifisere en hvit, tynn mann i 40-årene som videokameraer fanget opp i nærheten av bilen fortsetter. Bilen var lastet med propangassbeholdere, bensinkanner, fyrverkeri og kunstgjødsel.

Les: New York-politiet har gode spor

Les: «Død» Taliban-leder truer USA

Les: Politiet avviser Taliban, jakter 40-åring i New York

Amatørmessig

Myndighetene kaller forsøket amatørmessig, men sier det kunne ha utløst en eksplosjonsartet brann og blåst ut vindusruter.

Det begynte å ryke fra bilen, men den eksploderte ikke. Det var en gateselger som oppdaget røyken og fikk varslet politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt