Hopp til innhold

Treåring skal ha blitt gjengvoldtatt i India

Selv om myndighetene har satt fokus på voldtekter den siste tida, blir fire kvinner utsatt for overgrep hver dag. Og gjerningsmennene kjenner ingen aldersgrense.

Protest mot voldtekter i India

En kvinne blir arrestert under en demonstrasjon i Maharashtra hvor tre unge søstre ble voldtatt, drept og dumpet i en brønn. Siden 1. januar har fire kvinner blitt voldtatt daglig i India.

Foto: INDRANIL MUKHERJEE / Afp

Selv ikke de aller yngste skånes fra brutaliteten. Tirsdag ble en tre år gammel jente meldt savnet av foreldrene sine i den sørlige delstaten Kerala, melder lokale medier.

Jenta og familien var hjemløse tamiler, og hun ble tatt da hun lå og sov med moren sin utenfor en butikk.

Hun ble senere funnet bevisstløs på et toalett av noen studenter som kontaktet politiet.

– Hun var dekket av maur og hun spurte med spak stemme om vann, forteller kvinnen som først oppdaget jenta.

Politiet mistenker at jenta skal ha blitt gjengvoldtatt av personene som bortførte henne.

Treåringen har store skader og er til intensivbehandling på et sykehus i byen Kozhikode.

Nyheten førte til massive protester, og 14 mennesker ble arrestert og tatt inn til avhør, ifølge Madhyamam.com.

Ifølge NDTV har en 25 år gammel mann tilstått å ha deltatt i voldtekten.

Dopes ned og bortføres

I helgen ble en 19 år gammel kvinne som stoppet en rickshaw ved et kjøpesenter i Ghaziabad bortført og voldtatt av føreren og to mannlige passasjerer som satt om bord.

– Sjåføren kjørte henne til et øde område hvor han og de to andre mennene voldtok henne gjentatte ganger før de stakk fra stedet, forteller politisjefen i Ghaziabad til nyhetsbyrået AFP.

To av mennene er pågrepet og har tilstått, mens politiet fortsatt jakter på den tredje mistenkte gjerningsmannen.

Onsdag møtte en 25 år gammel kvinne en mann for å diskutere et jobbtilbud i en park i Dehli. Hun fikk en brus som trolig inneholdt et bedøvende middel av mannen, og besvimte.

Da hun våknet var hun omgitt av flere menn i en varebil. De voldtok henne etter tur og dumpet henne ved noen søppelkasser. Her ble hun funnet bevisstløs av politiet senere på natta.

Voldtatt, drept og kastet i brønn

I forrige måned ble Maharashtra rammet av en grusom voldtektssak hvor tre søstre på seks, ni og elleve år ble voldtatt, drept og kastet i en brønn.

Jentenes skolesekker og sandaler ble funnet sammen med tomme alkoholflasker ved brønnen i landsbyen deres.

Politiet avviste først voldtektsmistankene og trodde de hadde falt i brønnen ved et uhell, men etter at landsbyboerne protesterte utenfor politistasjonen ble etterforskningen gjenopptatt.

Den lokale politisjefen ble suspendert etter hendelsen, og i ettertid er fire mennesker arrestert, mistenkt for forbrytelsen.

Lovet skjerpet innsats

Etter at en kvinne ble gjengvoldtatt på en buss i Dehli i desember og senere døde av skadene, har det vært store protester mot behandlingen av kvinner i landet.

Myndighetene har lovet å skjerpe innsatsen mot voldtektene, blant annet ved å åpne for dødsstraff og utvikle en spesiell voldtektsklokke som kan fange opp overgrep og varsle politiet.

Men tross det økte fokuset, har det i gjennomsnitt vært fire voldtekter daglig i India siden 1. januar i år. Sammenlignet med fjoråret er det en dobling av tilfeller.

Denne økningen kan også skyldes økt oppmerksomhet på problemet, og at flere velger å anmelde voldtektene.

SISTE NYTT

Siste nytt