NRK Meny
Normal

- Torturert etter Facebook-bruk

En marokkansk dataingeniør risikerer fengsel etter å ha satt opp en Facebook-profil i navnet til Kong Mohammeds bror.

Fouad Mortada

RISIKERER FENGSEL: Fouad Mortada (26) opprettet Facebook-profil i prinsens navn. Det kan kaste ham i fengsel.

Foto: www.helpfouad.com

Marokkaneren Fouad Mortada (26) møtte i retten fredag, tiltalt for å ha opprettet en brukerprofil på det populære nettsamfunnet i Prins Moulay Rachid sitt navn.

Dataingeniøren risikerer nå fengselsstraff for å ha forfalsket data og utgitt seg for å være Prins Moulay Rachid uten hans vitende.

- Bortført og torturert

Familiemedlemmer sier at motivet for å opprette brukerprofilen på det sosiale nettverket er beundring for den 37 år gamle prinsen, som er nummer to i arverekkefølgen til den marokkanske tronen.

Fouad Mortada sier han fikk bind for øynene og ble tatt med til en ukjent bygning. Der skal han ha blitt slått, sparket, spyttet på og trakassert, ifølge en uttalelse til et nettsted opprettet av støttespillerne hans.

- Det var en spøk

I en uttalelse til nettstedet fra Oukacha-fengselet sier Mortada at han opprettet brukerprofilen 15.januar i år, og at den ble deaktivert av noen etter bare noen få dager. Han sier at han aldri hadde til hensikt å skade prinsen på noen måte. Det var  bare en spøk, sier Mortada.

- Dette er et mareritt. Fouad, så vel som jobben og familien hans er truet. Han hadde ingen ond hensikt om å skade kongefamilien, som han respekterer. Han har ikke gjort noe galt, sier Mohamed El Yousfi, Mortadas onkel.

Ifølge Reuters har avisene i landet sitert Mortada på at han har fortalt politiet at hensikten med brukerprofilen på Facebook var for å bedre sjansene for romantiske møter. Forsvarsadvokat Ali Ammar sier at det ikke er sant.

- Han sa det for å få slutt på torturen. Politiet ville vite om det var noen relasjon mellom Fouad og terrorister som har til hensikt å skade kongefamilien, men de fant ingenting, sier Ammar.

Avfeier torturbeskyldningene

En kilde sentralt plassert i den marokkanske sikkerhetstjenesten fortalte til Reuters at Mortada ble arrestert etter ordre fra myndighetene.

Kilden i sikkerhetstjenesten benekter beskyldningene om bruk av tortur under pågripelsen og avhør.

Forsvarsadvokat Ammar har bedt dommeren løslate Mortada under rettssaken, som er ventet å fortsette 22. februar.

- Fouad er en dataingeniør. Om han hadde onde hensikter, hvorfor brukte han da sin egen datamaskin vel vitende om at noen kunne spore ham opp på IP-adressen, sa broren Ilyas.

Broren hevder tusenvis av mennesker har satt opp profiler på Facebook og andre nettsteder under navnet til kjendiser og berømtheter de beundrer.

På nettstedet www.helpfouad.com kan du lese mer om kampen for å hjelpe Fouad Mortada fra å havne i fengsel for sin bruk av Facebook.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt