NRK Meny
Normal

- Ting skjer ikke over natta

- Det skjer ikke over natta. Professor Naila Nabil Hamdy tror egypterne har urealistiske forventninger om raske forandringer.

Naila Nabil Hamdy

Professor Naila Nabil Hamdy tror egypterne har altfor store forveninger om en rask forandring.

Foto: NRK

- Alle venter bedre boforhold og bedre skoler straks, men så raskt kan det ikke skje, sier professoren i journalistikk og massekommunikasjon ved The American University in Cairo.

Krever høyere lønn

Arbeidsløse egyptere vil ha jobb

Egypterne demonstrerer med krav om jobb.

Foto: Ben Curtis / Ap

Demonstrasjonene mot Hosni Mubarak er i ferd med å avløses av demonstrasjoner og streiker med krav om høyere lønn fra flere yrkesgrupper.

Generalene som styrer Egypt ber demonstrasjoner stanse streiker og demonstrasjoner, men har ikke lagt ned noe forbud. Soldatene grep heller ikke inn mot de som i dag har stilt seg opp foran TV-huset og som vil framføre sine krav i fjernsyn. Soldatene var mannsterkt til stede for å hindre at demonstrantene skulle ta seg inn i bygningen, men holdt seg ellers i ro.

Hamdy tror middelklassen støtter Militærrådets oppfordring fordi de har noe å tape på at uroen fortsetter, og fordi hæren er den eneste maktstrukturen som de fortsatt har tillit til.

Husokkupasjoner

- Vi har sett eksempler på at lavtlønnede har okkupert tomme leiligheter. Det er et tegn på den sosiale uroen som er i ferd med å spre seg, sier Hamdy.

Hun tror flere yrkesgrupper vil starte streiker med krav om bedre lønn og andre sosiale goder. Folk har skyhøye forventninger etter å ha fjernet president Hosni Mubarak fra makten.

- Det er uklart hva som videre vil skje i den politiske prosessen. Det er ingen klare lederkandidater. Det må trolig dukke opp nye, ukjent fjes som ikke har bindinger til det gamle regimet. Det trengs for å skape tillit, mener hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt