NRK Meny
Normal

- Terroristene var svært godt trent

Ifølge kilder i de indiske spesialstyrkene må terroristene enten ha vært trente soldater, eller så har de fått svært grundig militær opplæring.

Mumbai-terrorist

Ajmal Amir Kamal (21), den eneste av terroristene som ble arrestert i live, har vært i avhør.

Foto: HO / AFP

Både indiske etterretningskilder og internasjonale eksperter sier at terroristene som angrep flere mål i Mumbai, var meget godt trent og organisert.

- Ekstremt godt planlagt

De gikk i løpet av kort tid til angrep på en jernbanestasjon, et sykehus, en restaurant, to hoteller og et jødisk senter i Mumbai.

Minst 195 mennesker ble drept i terroraksjonen.

- Dette var en ekstremt godt planlagt operasjon med tanke på logistikk og valg av tidspunkt. Planleggingen av operasjonen var veldig, veldig profesjonell, sier Robert Ayers ved det britiske forskningsinstituttet Chatham House.

Terrorist i avhør

E av terroristene, den eneste av dem som ble arrestert i live, har forklart seg om angrepene.

Ajmal Amir Kamal (21), som ble fanget opp av overvåkingskameraer da han ankom togstasjonen i Mumbai bærende på et automatvåpen og kledd i en t-skjorte med påskriften "Versace", skal ha fortalt at alle angriperne var pakistanske borgere, melder indiske medier.

Ifølge etterretningskilder skal Kamal ha bekreftet at terroristene ankom Mumbai via joller fra et kapret skip der de drepte mannskapet om bord, og gruppen skal ha blitt trent av den militante gruppen Lashkar-e-Taiba.

Innenriksminister tilbyr seg å gå

I dag er det blitt kjent at Indias innenriksminister Shivraj Patil tilbyr seg å gå av som følge av det 60 timer lange terrorangrepet i Mumbai. Patil har fått sterk kritikk for dårlig sikring av mulige terrormål.

Ifølge nyhetsbyrået Press Trust India ønsker Patil å trekke seg for å lette belastningen på det regjerende Kongresspartiet.

Han har sendt sin avskjedssøknad til statsminister Manmohan Singh, melder flere indiske fjernsynsstasjoner i dag.

Det er ikke klart om Singh ville godta Patils søknad om å få fratre, heter det i meldingene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt