NRK Meny
Normal

- Taliban erklærer våpenhvile

Taliban-kommandanten Baitullah Mehsud, som kan ha stått bak drapet på opposisjonslederen Benazir Bhutto, sier at Taliban legger ned våpnene i det nordvestlige Pakistan. 

Våpen beslaglagt av regjeringsstyrkene i det urolige Waziristan.

1. Våpen beslaglagt av regjeringsstyrkene i det urolige Waziristan. Nå kan Taliban selv gi våpnene fra seg.

Foto: STR/PAKISTAN / Reuters

- Taliban erklærer ubegrenset våpenhvile i kampen mot den pakistanske regjeringshæren, sier en talsmann for Mehsud.

- Vi har erklært våpenhvile på ubestemt tid siden regjeringen har innstilt angrepene, sier Maulvi Omar, talsmann for den islamistiske bevegelsen i Pakistan, til nyhetsbyrået AFP.

– Regjeringen har vist medgjørlighet de siste fire eller fem dagene. Det er derfor vi nå går til våpenhvile, sier han til Reuters.

Pakistanske medlemmer av Taliban-militsen, blant den Mehsuds styrker - har i flere måneder utkjempet harde kamper med de pakistanske sikkerhetsstyrkene i områdene ved grensen til Afghanistan.

Kjølig mottatt

Ifølge nyhetsbyrået AP kom våpenhvilen i stand etter forhandlinger før parlamentsvalget 18. februar, men hæren har tidligere avvist at en våpenhvile kan komme på tale, og Pakistan forsikrer nå at kampen mot islamsk ekstremisme fortsetter.

Pakistan har allerede ofret mer i denne kampen enn noe annet land, sier regjeringstalsmannen Mohammed Sadiq, som legger til at den islamistiske ekstremismen er "en nasjonal utfordring" for Pakistan.

Amerikanske etterretningstjenester tror at terrornettverket Al Qaida lar sine folk i Afghanistan dra over grensen til Pakistan for å  forberede nye aksjoner.

LES OGSÅ: BHUTTO DREPT

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt