NRK Meny
Normal

- Synkehull oppsto naturlig

Det store synkehullet oppsto midt i et boligområde i Schmalkalden i Tyskland natt til mandag. Geologer tror synkehullet har oppstått naturlig, og at det er fare for flere skred de nærmeste dagene.

Synkehullet i Schmalkalden tok nesten med seg en garasje

Synkehullet i Schmalkalden tok nesten med seg en garasje.

Foto: REUTERS TV / Reuters

– Synkehullet som måler rundt 40 ganger 15 meter, oppsto klokken tre på natten, sier en talsmann for politiet.

– Hullet er antatt å være 20 meter dypt.

Ingen ble skadet i hendelsen, men en parkert bil ble dratt med i dragsuget. På kanten av krateret henger også en annen bil som nesten forsvant i dypet. Bolighusene på begge sider av gaten ble mirakuløst stående.

LES OGSÅ: Stort hull i tysk småbygate

Politiet har evakuert 25 beboere fra ni boliger i nærheten, og området blir nå sikret, skriver The Local.

Synkehull i Schmalkalden, Thüringen

Et gigantisk synkehull har oppstått i den tyske småbyen Schmalkalden i Thüringen.

Foto: ALEX DOMANSKI / Reuters

Under en pressekonferanse mandag ettermiddag, opplyste politiet at de ikke vet når det vil være trygt for beboerne å vende tilbake.

Ifølge lederen av gruvedriften i Thüringen, Hartmut Kiessling, så oppsto synkehullet naturlig. Myndighetene jobber nå med å finne måter å fylle det så raskt som mulig.

Geolog Jan Katzschmann sier at et stort underjordisk hulrom trolig har kollapset, og at det er store fare for flere skred de nærmeste dagene.

Et synkehull er betegnelsen på en plutselig nedsynking av landskapet som oppstår fordi jordsmonnet i området er blitt undergravd.

Etter hvert som tiden går, kan hulene og grottene bli så store at de ikke lenger tåler vekten av jordmassene over dem. Derfor bryter de sammen, og bakken forsvinner i dypet.

Video Synkehull i Tyskland

Et digert hull åpnet seg natt til mandag i en boliggate i den lille tyske byen Schmalkalden og tok med seg en parkert bil. Trykk på bildet for å se video.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt