NRK Meny
Normal

– Russland kan rykke inn i Ukraina på få dager

NATO-topp mener det er bekymringsverdig at Russland har plassert så mange soldater langs grensen til Ukraina.

NATO/ NATO's Supreme Allied Commander Europe U.S. Air Force General Breedlove attends the Opening Remarks of the NATO Military Committee Conference in Budapest

NATOs øverste sjef i Europa, Philip Breedlove, sier at det er svært bekymringsverdig at Russland har plassert så mange soldater langs grensen til Ukraina.

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

– Russland har nok styrker langs grensen til å rykke inn i Ukraina, sier Philip Breedlove, NATOs øverste sjef i Europa.

Russland kan ha så mange som 40 000 soldater stasjonert langs grensen til Ukraina, noe militærkommandøren karakteriserer som "svært bekymringsverdig". Han anslår at hvis Russland ønsker å ta seg inn i det østlige eller sørlige Ukraina, kan de nå målet sitt på mellom to og fem dager. Ifølge ham er de russiske troppene "en veldig stor og veldig kapabel styrke".

Møte i Brussel

Utenriksministrene i NATOs 28 medlemsland var i går samlet i Brussel for å diskutere Ukraina og gi Russland svar på tiltale. De besluttet da å stoppe alt samarbeid med Russland - både militært og sivilt. Samtidig forbereder NATO en serie tiltak som skal berolige medlemsland som føler seg truet av Russland.

NATO registrerte natt til onsdag tegn på at en liten del av de russiske styrkene langs grensen flyttet noe på seg. Men det er ingen tegn til at de er på vei tilbake militærleirene, framholder Breedlove.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt