- Større terrorangrep avverget

Britisk politi kan ha avverget en større terroraksjon. I og omkring Birmingham arresterte politiet åtte menn med pakistansk opprinnelse i razziaer natt til i dag.

Terroraksjon
Foto: Dave Jones / AP

En niende mistenkt ble arrestert på en motorvei ved Birmingham i ettermiddag.

Det førte til at pressekonferansen til West Midland Police som skulle holdes ved 16-tiden i dag, ble utsatt en halvtime. 

Politiet understreket på pressekonferansen at aksjonen var langt fra avsluttet.

- Målet muslimsk soldat

BBC meldte  at operasjonen var så stor at den britiske innenriksministeren John Reid ble holdt løpende informert.

Ifølge Sky News var målet for terroraksjonen en muslimsk soldat i den britiske hæren. Soldat skulle kidnappes og halshogges, og drapet  vises på Internett, sier tjenestemenn i London.

Soldaten skal ifølge TV-kanalen ha fått politibeskyttelse etter at kidnappingsplanen ble avslørt.

De arresterte var kommet langt i planleggingen av angrepet, som skulle rettes mot en enkeltperson, het det i britiske medier. 

Politiet undersøkte flere leiligheter i Birmingham. De sa at folk i lokalområdet ikke varr i fare, men at området for sikkerhets skyld var under forsterket overvåking.

terroraksjon
Foto: DARREN STAPLES / Reuters

- En påminnelse

- Operasjonen er en påminnelse om alvoret i den terrortrussel vi står overfor, sier en talskvinne for departementet til BBC.

Londen ble rammet av et terrrorangrep 7. juli 2005, der fire islamistiske selvmordsbombere drepte 52 mennesker. Et nytt terrorforsøk ble avverget to uker senere.

SE VIDEO: Arrestasjoner i England

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt