NRK Meny
Normal

- Sto bak angrepet på Kabul

NATO-styrker har sammen med afghanske soldater arrestert to personer som er mistenkt for å stå bak det voldsomme angrepet i Kabul tidligere denne uka.

Afghanistan - Kabul

Et militærhelikopter skyter mot en bygning i Kabul under angrepet onsdag morgen.

Foto: Musadeq Sadeq / Ap

Det er USAs forsvarsdepartement som melder om arrestasjonene. Et mistenkt Taliban-medlem og et medlem av det Pakistan-baserte Haqqani-nettverket ble tatt i går, dagen etter det dramatiske angrepet på Afghanistans hovedstad.

Mobiltelefon-spor

Det mistenkte Taliban-medlemmet skal også ha stått bak planleggingen av flere veibombe-angrep. Han ble tatt til fange i den afghanske Paktiya-provinen.

27 mennesker ble drept i angrepet fra tirsdag tl onsdag, ifølge den allierte ISAF-styrken. Tallet inkluderer sivile, soldater og angripere.

LES MER: Taliban-angrep slått ned etter 19 timer

Det var seks menn som deltok i selve angrepet, som først og fremst var rettet mot USAs ambassade i Kabul. Alle seks ble drept, og i mobiltelefonene deres fant de afghanske sikkerhetsstyrkene bevis for at de hadde vært i kontakt med personer utenfor Afghanistan underveis i angrepet.

- Hindret angrep

De seks hold stand i 20 timer på toppen av en bygning i Kabul før de ble nedkjempet. Blant annet fyrte de av raketter mot flere ambassader og mot hovedkvarteret til den NATO-ledede styrken i Afghanistan.

I går meldte NATO at deres styrker hadde hindret en serie med planlagt angrep i Afghanistan i forbindelse med markeringen av tiårsdagen for 11. september-angrepene.

LES OGSÅ: Frykter etnisk rensning i Afghanistan

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt