- Snart slutt for Hillary

Den lange dragkampen mellom Barack Obama og Hillary Clinton om å bli Demokratenes presidentkandidat nærmer seg slutten, tror lederen for Obamas valgkampapparat.

Hillary Clinton

Hillary Clinton drev valgkamp i Eleanor, West Virginia søndag.

Foto: JOE RAEDLE / AFP

David Axelrod sier i et intervju med Fox News at han tror superdelegater som ennå ikke har tonet flagg, den nesten tiden vil gi sin støtte til Obama.

- Vi kommer til å se superdelegater ta raske avgjørelser nå. Vi har kunnet melde om støtte fra flere delegater hver dag de siste dagene. Vi kommer til å fortsette å kunngjøre disse støtteerklæringene med jevne mellomrom nå, sier Axelrod.

David Axelrod

Lederen for Obamas valgkampapparat, David Axelrod, tror Hillary Clinton snart må gi seg.

Foto: JASON REED / Reuters

- Vi er snart ved veis ende, legger han til.

Barack Obama tok for første gang igjen Hillary Clintons forsprang i antall superdelegater lørdag, og New York-senatoren har dermed mistet et overbevisende forsprang på Obama i antall slike delegater.

Obama har etter dette rettet oppmerksomheten mot kampen mot Republikanernes John McCain og fokuserer nå mindre på Clinton.

John Edwards tror det snart er slutt

Også John Edwards, som har trukket seg fra nominasjonskampen, mener det nå brenner et blått lys for Clinton.

John Edwards på et valgmøte i et bibliotek i den lille byen Washington i Iowa, lørdag 29. september.

John Edwards tror Hillary Clinton snart gir seg.

Foto: Jeff Chiu / AP

- Hun har argumentert godt for kandidaturet sitt. Men problemet er at man ikke kan argumentere mot tallene lenger. Tallene er veldig, veldig vanskelige for henne, sier Edwards, som ikke har gitt sin støtte til noen av kandidatene ennå.

Splittelse i Clinton-leiren

Hillary Clinton-rådgiver Howard Wolfson avviser at kampen er over og sier Clinton kommer til å vinne det neste nominasjonsvalget, som skal holdes i West Virginia tirsdag.

- Dersom Barack Obama ønsker å fjerne Hillary Clinton fra denne kampen, så må han slå henne. Slå henne i West Virginia, slå henne i Puerto Rico, slå henne i Kentucky, sier han.

- Clinton ligger an til å vinne disse tre valgene av i alt seks valg som gjenstår i nominasjonskappløpet. Dersom Obama vinner nominasjonen, vil Clinton gi ham sin støtte i kampen mot John McCain, sier Wolfson.

Lørdag antydet imidlertid Clintons valgkampleder Terry McAuliffe, at hun kan komme til å trekke seg i løpet av juni.

Les: - Clinton kan trekke seg i juni

Siste ord

Det er superdelegatene som får siste ord i kampen om hvem som skal bli Demokratenes presidentkandidat når partiet arrangerer landsmøte i august.

Obama leder i antall delegater som er fordelt gjennom nominasjonsvalgene, med 163 flere delegater enn Clinton.

Mange demokrater er bekymret for at den langvarige kampen mellom Clinton og Obama skal skade partiets sjanser mot McCain i presidentvalget i november og venter derfor på at Clinton nå skal trekke seg.

- Hun har argumentert godt for kandidaturet sitt. Men problemet er at man ikke kan argumentere mot tallene lenger. Tallene er veldig, veldig vanskelige for henne, sier Edwards, som ikke har gitt sin støtte til noen av kandidatene ennå.

- Vi er snart ved veis ende.

SISTE NYTT

Siste nytt