- Planla å sprenge asylmottak i Tyskland

BERLIN (NRK): Tysk politi har gjennomført razzia hos et høyreekstremt miljø i Bayern. 13 personer er mistenkt for å ha planlagt å bombe to asylmottak.

Beslag

Dette er blant beslagene politiet gjorde i forbindelse med razziaen.

Foto: Nicolas Armer / Afp

11 menn og to kvinner er pågrepet i byen Bamberg, rundt 5 mil nord for Nürnberg i Bayern. Personene tilhører et høyreekstremt miljø, som tysk politi har holdt under oppsikt det siste året. Ifølge politiet planla gruppa å sprenge to asylmottak i Bamberg 31. oktober for å skape frykt blant asylsøkerne. Alle de mistenkte er kjent for politiet fra før, skriver N-TV.

– Nok til å drepe

Under razziaen har politiet blant annet beslaglagt flere kilo sprengstoff, våpen, ammunisjon og kniver.

– Våpeneksperter sier mengden av det vi har beslaglagt er nok til å skade og drepe flere dersom det hadde blitt plassert på mottaket, sier visepolitisjef i Øvre Frankenregionen, Werner Mikulasch til nyhetsbyrået Ap.

Flere av de arresterte er medlemmer av det politiske partiet «Die Rechte» og en av dem organiserte Pegidamarsjer i Nürnberg.

Økende vold mot asylsøkere

Tyske myndigheter har den siste tida advart mot at det er stadig mer vold mot asylsøkere i Tyskland. Så langt i år er det registrert 576 angrep mot asylmottak, noe som er tre ganger så mye som i hele fjor.

SISTE NYTT

Siste nytt