NRK Meny
Normal

Skal ha brent skolebarn levende i Nigeria

Over 40 elever og lærere skal ha blitt skutt og drept av islamister i det nordlige Nigeria, noe av dem skal ha blitt brent levende.

Ifølge øyenvitner kom soldater kjørende inn i landsbyen Mamudo tidlig om morgenen med bensinkanner og satt fyr på kostskolen der elevene lå og sov, melder BBC.

Forsøkte å flykte

En journalist fra nyhetsbyrået AP kunne fortelle om kaotiske tilstander på det lokale sykehuset der mange fortvilte foreldre forsøkte å identifisere barna. Flere av dem hadde også skuddskader.

– Vi har fått inn 42 drepte skoleelever og lærere fra ungdomsskolen i Mamudo. Noen av dem hadde skuddskader, men de fleste hadde brannskader, sier Haliri Aliyo ved sykehuset i Potiskum.

(Saken fortsetter under kartet)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.De fleste barna skal ha blitt skutt idet de forsøkte å flykte, før soldatene satt fyr på skolen, men øyenvitner forteller også om at noen elever ble brent levende da bygningene ble satt fyr på.

– Ifølge beskrivelser fra dem som klarte å flykte, så samlet islamistene lærere og elever inne i en bygning før de begynte å skyte og til slutt satt fyr på hele huset, sier Aliy til nyhetsbyrået AFP.

Kjemper for islamistisk stat

Yobe-provinsen nord i Nigeria har lenge vært utsatt for angrep fra den fryktende Boko-Haram-militsen. En islamistisk terrororganisasjon som kjemper for et fritt og islamistisk Nord-Nigeria.

Siden 2010 har organisasjonen brent ned flere titalls skoler i dette området. Og siden 2012 har trolig over 600 mennesker mistet livet i kampen om Nord-Nigeria.

Nigerias president Goodluck Jonathan erklærte unntakstilstand i dette området i mai, og har sent tusenvis av soldater inn i provinsen i et håp om å stabilisere og drive islamistene ut.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt