NRK Meny
Normal

- Sju sivile afghanere drept

Nok et amerikansk luftangrep skal ha tatt livet av sju sivile i Afghanistan.

Det melder nyhetsbyrået Reuters. Angrepet kommer dagen etter at amerikanske fly bombet et område nordvest i Afghanistan og drepte 40 personer i en brylluppsfeiring, opplyser afghanske tjenestemenn.

Les også: - 40 sivile drept i Afghanistan

Med bønn til Obama

President Hamid Karzai har bedt Obama innstendig om å gjøre alt han kan for å hindre at uskyldige blir drept i kampene som pågår mellom Taliban og utenlandske styrker.

Luftangrepet i dag ble iverksatt etter at en kolonne med både afghanske og amerikanske soldater ble angrepet i provinsen Badghis.

Ifølge en distriktssjef ble sju sivile og 15 opprørere drept. Andre kilder fremholder at så mange som 30 sivile var blant ofrene.

Ikke bekreftet av USA

En talsmann for de amerikanske styrkene i Afghanistan sier han ikke kjenner til hendelsen, men han lover å undersøke hva som har skjedd. Det er umulig å få bekreftet opplysningene fra uavhengige kilder.

De amerikanske styrkene har heller ikke bekreftet eller avvist opplysningene om at mange bryllupsgjester ble drept i onsdagens angrep nord for Kandahar.

I en erklæring, som ble sendt ut torsdag, hevdes det imidlertid at Taliban hindret bryllupsgjester i å ta seg i sikkerhet under angrepet.

Afghansk politi har opplyst at landsbyboere ble såret da de forsøkte å flykte, men at det er uklart hvordan dette skjedde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt