- Et par tusenlapper til eller fra, men 65 millioner er summen, sier politikilden til den svenske avisen
.Avisen skriver i dag om hvordan politiet gikk fram da de i en samordnet aksjon slo til mot de seks mistenkte.
- Les også:
Gjennom telefonavlytting og annen spaning har politiet kartlagt ranernes aktiviteter i tiden etter ranet.
Destinasjon Asia og Spania
- Ranerne har i flere dager kunnet lene seg tilbake, lese om sitt eget spektakulære kupp i avisene og lagt planer for et liv i sus og dus, kanskje palmesus, skriver avisen.
For hjemme på skrivebordet til ranerne fant politiet flybilletter med destinasjon Asia som lå klare. Avreise var bare noen timer etter at politiet slo til.
34-åringen som er mistenkt for å ha fløyet helikopteret, og som er en
, var på vei til Spania og skulle være der i åtte dager, sier en slektning til- Les og se video:
En annen mistenkt er en 38-årig kampsportstjerne fra sør i Stockholm. For tre uker ble han dømt for vold, men fikk betinget fengselsstraff fordi livet hans var så velordnet.
I slutten av 2005 skallet han ned en mann, og slo til en annen ved en parkeringsplass. For dette forholdet fikk samfunnstjeneste, hadde han fått fengselsstraff, ville han sittet inne under ranet.
Mangler lov
I kjølvannet av ranet av pengesentralen har det kommet kritikk på at Sverige ikke har en lov som gjør besittelse av hvitvaskede penger ulovlig.
I dag finnes det ingen lov som gjør at politiet kan fryse penger som mistenkes å komme fra forbrytelser.
- Det er underlig, særlig med tanke på at mange av våre naboland, for eksempel Norge, har en slik lovgiving som gjør at faktisk er ulovlig å ha penger som man ikke kan spores tilbake til en lovlig kilde, sier journalist Lasse Wierup til
Wierup har organisert kriminalitet som sitt spesialfelt.
Wierup er ikke alene om å ha dette synet. Også Ekobrottsmyndigheten har lenge arbeidet overfor myndighetene med dette spørsmålet, uten at noe er blitt gjort.
Men justisminister Beatrice Ask vil ikke gi noen konkrete løfter om eller når en slik lov skal innføres.
- Jeg kan ikke svare spesifikt på en hvitvaskingslov. Men jeg vil ikke at kriminelle skal kunne leve godt på penger de har skaffet seg på ulovlig vis, og det krever sikkert en og annen lovendring, sier Ask.