- Prodi begår politisk selvmord

Italias statsminister har bestemt seg for å gå til senatet i Roma og be om fornyet tillit. Det er politisk selvmord, mener italienske medier.

Italias statsminister Romano Prodi
Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

 I underhuset i går fikk statsminister Romano Prodi en galgenfrist da et forventet flertall ga sentrum-venstre-regjeringen tillit. I kveld går han til senatet, eller overhuset.

Årsaken til at statsministeren går til dette skrittet, er at et lite, men viktig, regjeringsparti trakk seg ut av regjeringskoalisjonen i forrige uke. 

Det var det kristeligdemokratiske partiet UDEUR som trakk seg. Partiets leder, tidligere justisminister Clemente Mastella, og hans kone etterforskes for korrupsjon.

Politisk selvmord

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA bestemte Romano Prodi seg for å gå til overhuset og be om tillit etter et nytt møte med president Giorgio Napolitano.

På et tilsvarende møte i går rådet Napolitani Prodi til å gå av.

- Alt ligger til rette for et politisk selvmord, direkte overført i radio og fjernsyn, skriver Roma-avisen Corriere della Sera.

- Sikkert nederlag

De internasjonale nyhetsbyråene AFP og AP mener begge at statsministerens sjanse til å vinne tillit i overhuset, eller senatet, er minimale.

- Den 68 år gamle Prodi står overfor et nesten sikkert nederlag i senatet, skriver AFP.

Baner vei for Berlusconi

Utsiktene til at statsminister Romano Prodi skal klare å redde sentrum-venstre-regjeringens politiske liv er små, mener italienske medier.

Prodis forgjenger Silvio Berlusconi roper på nyvalg, i forvissning om at hans parti er favoritt til å vinne et slikt valg.

SISTE NYTT

Siste nytt