- Pilot sendte SMS under landing

Landingen måtte avbrytes fordi pilotene skal ha glemt å løse ut landingshjulene.

Jetstar

Et fly fra Jetstar måtte avbryte landingen i Singapore. En pilot beskyldes for å ha sendt tekstmeldinger under landing.

Foto: TIM WIMBORNE / REUTERS

Det australske flyselskapet Jetstar etterforskes nå etter en pinlig episode under landing på Changi Airport i Singapore.

Måtte avbryte landingen

Et fly av typen Airbus A321-200 var på vei fra Darwin i Australia med 167 passasjerer ombord, da landingen måtte avbrytes bare 122 meter over bakken, melder avisa Sydney Morning Herald. Pilotene måtte dermed ta flyet til værs igjen og gjøre et nytt landingsforsøk .

Landingen skal ha blitt avbrutt etter at flyets eget varselsystem kom med en feilmelding om at landingshjulene ikke var ute, til tross for at flyet bare var ett minutt fra å lande.

- Sendte tekstmeldinger

Ifølge Sydney Morning Herald har det kommet fram at en av pilotene sendte tekstmeldinger mens han var i ferd med å lande flyet.

Det australske direktoratet for transportsikkerhet skal nå avdekke hvorfor flyet måtte avbryte landingen, samt hvorvidt SMS-beskyldningene stemmer eller ikke.

Flysikkerhetsansvarlig i direktoratet vil ikke kommentere om påstandene stemmer, men sier at flyet fløy lavere enn de er komfortable med da landingen ble avbrutt. Heller ikke Jetstars talsmann vil avsløre detaljer i saken av hensyn til etterforskningen.

Begge pilotene flyr fortsatt for Jetstar - tre uker etter at hendelsen fant sted.

I oktober i fjor bommet to piloter fra Northwest Airlines på målet sitt med 160 kilometer fordi de satt opptatte med laptopene sine. Flygerlisensene deres ble inndratt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt