Al Jazeera: Libyas overgangsråd vet hvor Gaddafi er

Styrkene til Libyas nasjonale overgangsråd (NTC) vet hvor Muammar Gaddafi befinner seg, melder Al Jazeera.

LIBYA/Bani Walid

Styrker fra Libyas nasjonale overgangsråd utenfor byen Bani Walid, som kontrolleres av Gaddafi-tilhengere, søndag.

Foto: Zohra Bensemra / Reuters/Scanpix

Ryktene om hvor Libyas avsatte leder Muammar al-Gaddafi befinner seg, svirrer kontinuerlig.

Ifølge den arabiske fjernsynskanalen Al Jazeera vet opprørerne hvor Gaddafi er. Al Jazeeras korrespondent siterer lederen for opprørernes militærråd i Tripoli, Abdul Hakim Belhadj.

Fjernsynskanalen nevner imidlertid ikke hvor overgangsrådet mener den styrtede libyske diktatoren befinner seg.

Innledet offensiv mot Bani Walid

De libyske opprøre har de siste dagene innledet en offensiv mot byen Bani Walid, som kontrolleres av styrker lojale mot Gaddafi, skriver NTB.

En kommandant i opprørsstyrken hadde tidligere lørdag gitt soldatene i byen en frist til søndag morgen for å overgi seg. Men senere så en journalist fra nyhetsbyrået AFP flere biler med væpnede menn som kjørte mot Bani Walid.

– Vi forbereder oss på å gå inn i Bani Walid, og vi vil kjempe, sier Mahmud Abdel Aziz, en lokal talsmann for opprørernes overgangsråd.

En talsmann for Muammar Gaddafi avviser at Bani Walid vil overgi seg. Bani Walid er tidligere nevnt som en av byene Gaddafi kan befinne seg.

– Gaddafi må stilles for retten i Libya

Libyas styrtede leder Muammar Gaddafi må stilles for retten i Libya, krever Det nasjonale overgangsrådets talsmann i London.

Guma El-Gamaty sier at Gaddafi må stilles til ansvar i Libya, til tross for at Den internasjonale straffedomstolen ICC har utstedt en arrestordre på Gaddafi, hans sønn Saif al-Islam og Libyas tidligere etterretningssjef.

– ICC vil bare tiltale Gaddafi for hans kriminelle handlinger de siste seks månedene, sier Gamaty, som mener at Gaddafi må stå til ansvar for en hel katalog av forbrytelser siden han tok makten i 1969.

SISTE NYTT

Siste nytt