Hopp til innhold

- Obamas kone sier nei til Hillary

Barack Obama vil aldri stille til presidentvalget med Hillary Clinton som sin visepresidentkandidat. Årsak: Michelle Obama.

Barck og Michelle Obama etter tapet i Pennsylvania
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Det skriver den konservative spaltisten Robert Novak, som refererer til kilder som sitter nært på Barack Obama sitt kampanjeapparat.

Ifølge dem er det hensynet til kona Michelle som gjør at det er uaktuelt for Barack Obama å velge Hillary Clinton som visepresidentkandidat.

Dream team

Flere kommentatorer mener at Barack Obama og Hillary Clinton burde slå sine pjalter sammen og stille som henholdsvis president – og visepresidentkandidat. De to populære senatorene på demokratisk side vil utgjøre et uovervinnelig team som republikanske John McCain ikke vil klare å matche, hevdes det.

Likevel synker sjansene for at de to kan gå til valgurnene som én enhet jo lengre kandidatene kjemper mot hverandre om å bli den demokratiske presidentkandidaten.

Stor påvirkning

Michelle Obama har en sterk personlighet, et stort engasjement og topputdannelse med knallkarakterer på juridikum fra Harvard University. Hennes påvirkningsgrad på ektemannen skal være stor.

Tidligere har hun vist at hennes sans for Hillary Clinton er begrenset. På spørsmålet om hun ville stemt på Hillary, har Michelle sagt i et intervju at ”hun måtte ha tenkt litt på det”. Uttalelsen ble ansett som i overkant uforsonlig av Obama-leiren, og forsøkt glattet over.

Men Novak skriver at Barack Obamas kone skal ha svært lite til overs for ektemannens motkandidat.

- Det Michelle Obama har sagt offentlig avslører ikke hvor fiendtlig innstilt hun er overfor Hillary Clinton, skriver Novak.

Alt Barack Obama ville si om Novaks påstander var:

- Kona mi snakker ikke regelmessig med Bob Novak.

Robert Gibbs i Barack Obamas valgkampsstab mener artikkelen bør tas vare på – i tilfelle det oppstår akutt behov for toalettpapir…

SISTE NYTT

Siste nytt

Utenriksminister i USA, Anthony Blinken, i Oslo 1. juni 2023.

Blinken til NRK om Ukraina-varsling: – Eg skulle ønske vi tok feil

Fleire månader før Russland gjekk til full krig mot Ukraina, visste Antony Blinken at noko kom til å skje. I eit eksklusivt intervju fortel han om tida før det small.