NRK Meny
Normal

- Ny fase i krigføringen

Hizbollahs leder Sayyed Hassan Nasrallah truer med å ta i bruk raketter som rekker mye lenger enn til den israelske byen Haifa.

 

Nasrallah framsatte trusselen i en TV-tale
Foto: Al_manar / Scanpix/AFP

I en fjernsynstale natt til onsdag sa Nasrallah at en israelsk invasjon av Libanon ikke kommer til å stanse rekken av rakettangrep fra Hizbollah.

– Vi går inn i en ny fase i konfrontasjonen, og fasen innebærer angrep lenger enn Haifa, sa han. 

Han sa også at geriljaen ikke kommer til å finne seg i «nedverdigende» betingelser for våpenhvile.

Det har vært Haifa som har tatt den verste støyten når det gjelder Hizbollahs gjentatte rakettangrep på Israel. Tirsdag lot geriljaen 80 raketter regne over Nord-Israel.

 

Jan Egeland i Haifa
Foto: Menahem Kahana / Scanpix/AFP

Nytt angrep mot Haifa

Nasrallah framførte trusselen i en TV-tale. Etter talen ble havnebyen Haifa, som er Israels tredje største by,  lukket for anløp, og den vil trolig ikke bli åpnet igjen i dag. 

Samtidig skjøt Hizbollah en ny runde raketter mot Haifa og andre byer i Nord-Israel.

Angrepet fant sted mens FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland var på besøk i byen.

Minst 14 raketter landet i Haifa og omegn, ifølge en militær talsmann. En mann skal ha blitt alvorlig såret da bilen hans ble truffet.

– Jeg har kommet hit på samme måte som jeg har besøkt Libanon og Gaza for å se med egne øyne hvordan den sivile befolkningen lider, hvordan rakettene treffer hjem, familier, sa Egeland.

- Dette må stanse

– Dette fordømmer jeg fullstendig. Jeg fordømte det i Libanon, da jeg var i Hizbollahs kjerneområde. Dette er nødt til å stanse, sa han og la til at det haster med å få i stand en våpenhvile fordi sivile betaler en altfor høy pris.

Andre byer som Akko, Safed og Carmiel ble også truffet av de til sammen 36 rakettene som ble avfyrt fra Sør-Libanon tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt