- Er dette Westling-effekten?

- Jeg tror kanskje Daniel stjal denne stilen av meg, sier svenske Tom Thörnblom. Direktør i Svenska Moderådet tror Sveriges nye prins vil bli fulgt nøye, både av unggutter og av moteindustrien.

Westling-frisyren

Disse guttene hadde gredd håret i Westling-stil, men påsto at det ikke hadde noe med den kommende prinsen å gjøre.

Foto: Bob Strong/Kristin Granbo/Montasje / REUTERS/NRK

Kristin Granbo i Stockholm
Foto: NRK

Lotta Ahlvar er direktør i Svenska Moderådet. Hun mener Daniel Westling kler seg presist som han er forventet å kle seg.

- Har rørt seg i disse kretser hele livet

Lotta Ahlvar

Lotta Ahlvar i Svenska Moderådet mener Daniel Westling kler seg presist som han er forventet å kle seg.

Foto: Janne Danielsson

- Dessuten tror jeg ikke han har kledd seg noe annerledes tidligere. Daniel Westling har rørt seg i disse kretsene hele livet, og han har lenge kledd seg i en klassisk herregarderobe, forteller Ahlvar.

Hun tror likevel han vil bli et yndet objekt å følge med på for moteindustrien.

- De vil se på detaljene. Hvilken farge har slipset, hvordan ser mansjettene ut, hva slags sko har han på seg, og hvilke vesker vil han bruke på reiser. Men noen ny mote tror jeg ikke han kommer til å starte. Det kommer til å være veldig forutsigbart hva han vil kle seg med i sin rolle som prins, tror Ahlvar.

- Altfor glatt

- Men hva med frisyren?

Flere av guttene vi møter i Stockholm har glattkjemmet sveis i Westling-stil. Men alle avviser de at de har hentet noen som helst inspirasjon fra Ockelbo-prinsen.

Christian Kjellman mener Daniels hår er «altfor glatt». Men han innrømmer at svært mange sammenligner ham med både Westling og prinsesse Madeleines tidligere forlovede, Jonas Bergstrøm.

- Frisyren er en typisk Östermalm-frisyre, sier Ahlvar i Svenska Moderådet.

Hun forteller at det var "börskillarna", altså finansmenn, som begynte å gå med glatt sleik for mange år siden, men synes det er interessant å se at flere, både yngre og eldre menn, finner fram hårproduktene.

- Men om det har noe med vår kommende prins å gjøre, det er mer usikkert.

Jan Thomas: - Det blir ikke færre

Jan Thomas

Stylist Jan Thomas mener stilen symboliserer suksess og pengesterke mennesker.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Stylist Jan Thomas mener det helt klart ikke blir færre slike sleiker å se etter dette bryllupet.

- Men det er definitivt ikke den kommende prinsen som har skapt denne trenden. Det er en Oslo-Vest-stil, veldig "upper class". I Sverige har man fortsatt titler, og stilen med glatt hår, genser over skuldrene og stramme briller symboliserer på mange måter suksess og pengesterke mennesker.

Han forteller at det så langt ikke har kommet noen innom hans studio for å skaffe seg samme hårsveis.

- Den krever veldig liten oppfriskning. Man må bare la det gro, ta i en masse gelé og gre det bakover, avslutter Jan Thomas.

Westing-sleik

- Mange sier jeg ligner både Daniel Westling og Jonas Bergstrøm, men håret har jeg hatt sånn i minst to år. Christian Kjellman mener Daniels hår er litt for glatt.

Foto: Kristin Granbo / NRK
Daniel Westling-frisyre

- Daniels hår har ikke hatt noen innvirkning på mitt valg, sier Martin Ekelöf. Han sier frisyren har vært den samme i lang tid.

Foto: Kristin Granbo / NRK
Daniel Westling-frisyre

- Dette er liksom min 'trademark', sier Edvin Alam. Men han lar seg ikke overraske om Westlings stil smitter av på svenske menn.

Foto: Kristin Granbo / NRK
Westling-frisyre

Fredrik Wilhelmsson og Max Hedgren innrømmer at sleiken kommer aller helst når de stikker inn til Stockholm by. - Men det har ingenting med Daniel Westling å gjøre...

Foto: Kristin Granbo / NRK
Westling-frisyre i Stockholm

- Jeg tror kanskje Daniel stjal denne stilen av meg, sier Tom Thörnblom. Det motsatte har ihvertfall ikke skjedd, ifølge ham.

Foto: Kristin Granbo / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt