- Moro-Steve er borte

En av John McCains rådgivere er rasende etter Republikanernes landsmøte, og han lover å rydde opp personlig.

Steve Schmidt

Steve Schmidt er en av John McCains seniorrådgivere i valgkampen. Han lover å personlig se til at McCain aldri blir satt i en forlegen situasjon igjen.

Foto: Mary Altaffer / AP

Republikanernes landsmøte i St. Paul i forrige uke hadde mye til felles med Demokratenes landsmøte i Boston for fire år siden.

Da sto Demokratenes presidentkandidat John Kerry på podiet med en tale der han ustanselig refererte til sin tid i militæret - til et punkt der poenget til slutt ble til en vits:

«- Hei, vet du at John Kerry har tjenestegjort i Vietnam?»

Heller ikke Kerrys kone Teresa Heinz Kerry klarte å få landsmøtedeltagerne på beina, og da Demokratene forlot Boston var det uten den entusiasmen som en tøff høstvalgkamp trenger.

John McCain

John McCain på landsmøtet i St. Paul.

Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

Kan bli den andre «krigsfangepresidenten»

I St. Paul dvelte også det republikanske landsmøtet ved det at John McCain har vært krigsfange.

Dersom han blir valgt til president, så blir han bare USAs andre president som noen sinne har vært krigsfange - den første og eneste til nå er Andrew Jackson, som var krigsfange i 1776 i unionens krig mot Storbritannia, før han ble valgt til president i perioden 1829-1837.

Heller ikke Cindy McCain tok landsmøtedeltagerne til de høyeste tinder. Amerikanske valgeksperter mener generelt at det var mer hurlumhei etter VP-kandidat Sarah Palins tale enn etter presidentkandidatens.

Nett-TV: Se hele McCains tale

Nett-TV: Se hele Obamas tale

- Moro-Steve er død

Ifølge personer som jobber i McCains kampanjestab er sammenligningen mellom da Barack Obama aksepterte Demokratenes nominasjon foran et ikke akkurat stille hav av mennesker på Invesco Field i Denver og på nasjonalt fjernsyn med McCains glansløse nominasjonstale foran en ertegrønn storskjerm i en halvfull sal i St. Paul, bare egnet som materiale til komikerne på TV.

Steve Schmidt, en av McCains seniorrådgivere, og som jobbet i president George W. Bushs kampanje mot Kerry i 2004, har siden landsmøtet bare så vidt klart å skjule raseriet. Til alle som har villet høre har han gitt sine garantier om at han personlig vil sørge for at McCain aldri vil oppleve en lignende flau situasjon i valgkampen.

- Moro-Steve er død, ifølge Schmidt selv.

John McCain og Steve Schmidt

John McCain og Steve Schmidt i en diskusjon om bord i et fly.

Foto: Gerald Herbert / AP

SISTE NYTT

Siste nytt