- Meningsløst tap av menneskeliv

Både statsminister Jens Stoltenberg og kong Harald har sendt sine kondolanser til Finland.

Finland
Foto: PETER DEJONG / AP

Kongen sendte i dag et kondolansebrev til den finske presidenten Tarja Halonen etter det tragiske skuddramaet.

- Dyp sorg

"Det er med dyp sorg at jeg har mottatt nyheten om den tragiske hendelsen på Jokela skole i Tusby i går, som resultarte i et slikt meningsløst tap av menneskeliv. Jeg vil med dette få overbringe min kondolanse og min dypeste medfølelse til Dem, de berørte familier og det finske folk," skriver kongen.

Kong Harald

Kong Harald

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Har håpet å bli forskånet

Statsminister Jens Stoltenberg har sendt denne hilsenen til sin finske kollega Matti Vanhanen:

"Jeg ønsker med dette å formidle min dypeste sympati og medfølelse med deg og ditt folk etter tragedien som utspilte seg på Jokela skole i går.

Vi har lenge håpet å bli forskånet for denne typen hendelser her i Norden, at våre skoler skulle være trygge. Slik er det ikke lenger, og at en slik tragedie finner sted i et nordisk naboland gjør ekstra inntrykk på oss.

Motta mine inderligste kondolanser, som jeg også vil be deg om å videreformidle til de etterlattes familier."

- Sprer seg rundt i verden

Også den svenske kongen har uttrykt sin medfølelse. Kong Carl XVI Gustaf beskrev i sitt kondolansetelegram episoden som en forferdelig sak.

- Dessverre ser det ut til at dette sprer seg rundt omkring i verden. Det er merkelig, tilføyde den svenske kongen på en pressekonferanse i Luleå.

Leder for EU-kommisjonen Jose Manuel Barroso sa i sitt budskap til den finske statsministeren at han var sjokkert og dypt rystet over å høre om de grusomme skoledrapene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt