Mange å takke for terroravsløring

USAs president Barack Obama takker spesielt Saudi-Arabia for hjelp til å avsløre terrorforsøket i går.

Skjult sprengstoff oppdaget på vei til USA

Innholdet i pakkene som ble oppdaget i England og Dubai på vei til synagoger i Chicago.

Foto: HO / Reuters

- USA vil takke kongeriket Saudi-Arabia for hjelp til å skaffe fram opplysninger som bidro til å understreke hvor overhengende trusselen fra Jemen var, sier John Brennan, antiterrorrådgiver i Det hvite hus.

I går kveld sa Obama at de to pakker som ble stanset på vei fra Jemen til USA trolig inneholdt sprengstoff. Pakkene var adressert til synagoger i Chicago.

Den ene pakken ble funnet på et fraktfly som mellomlandet på flyplassen East Midlands nær Nottingham i Midt-England, mens den andre ble funnet i gulfstaten Dubai i et lokale som tilhører fraktselskapet FedEx.

Internasjonalt samarbeid

Ifølge Det hvite hus bidro også flere etterretningstjenester enn den saudiarabiske til at pakkene ble oppdaget.

Obamas antiterrorrådgiver Brennan sier at Storbritannia, De forente arabiske emirater og flere andre land framskaffet opplysninger som bidro til avsløringen.

Troverdig trussel

President Obama fastslo at det forelå en troverdig terrortrussel mot USA, og antydet at Al Qaida på Den arabiske halvøy sto bak.

– Vi vet at Al Qaida på den arabiske halvøy, en terrorgruppe som har tilholdssted i Jemen, planlegger angrep mot vårt hjemland, våre borgere, våre venner og våre allierte, sa han.

Obama skal ha vært i kontakt med Jemens president Ali Abdullah Saleh om saken, og sistnevnte skal da ha lovet fullt samarbeid i etterforskningen.

SISTE NYTT

Siste nytt