- Jobbet for britisk etterretning

Den tidligere russiske agenten Aleksandr Litvinenko skal ha arbeidet for den britiske etterretningsorganisasjonen MI6.

Alexandr Litvinenko
Foto: Familien / AP

Ifølge avisa Daily Mail som siterer anonyme kilder, fikk Litvinenko et honorar på 2000 pund (22.000 kroner) i måneden fra MI6.

Litvinenko døde i november i fjor etter å ha blitt forgiftet av et radioaktivt stoff på et hotell i London noen uker i forveien.

Avisa legger til at Sir John Scarlett, som nå er sjef for MI6 og tidligere var utstasjonert i Moskva, var med på å rekruttere Litvinenko.

Denne avsløringen er den siste i rekken av mange diplomatiske disputter mellom London og Moskva i kjølvannet av Litvinenkos bortgang, skriver Daily Mail.

Storbritannia utviste i juli fire russiske diplomater fra ambassaden i London etter at Russland nektet å utlevere den hovedmistenkte Andrej Lugovoj i Litvinenko-saken. Russerne svarte med å sende ut fire britiske diplomater fra Russland.

Les: Utviser fire britiske diplomater

Hevder MI6 stod bak drapet

Andrej Lugovoj, som også er tidligere KGB-agent og som Storbritannia krever utlevert fra Russland for å siktes for drapet, anklaget tidligere i år Litvinenko for å ha spionert for MI6. Han hevdet at det var MI6 som sto bak drapet.

Litvinenkos enke Marina kalte Lugovojs påstander latterlige.

Les: - Britisk etterretning bak drapet

En annen tidligere russisk etterretningsagent, Vjatsjelav Zarko, sa i juni at han var blitt rekruttert til britisk etterretning av Litvinenko.

SISTE NYTT

Siste nytt