Normal

- Like voldelig i Kabul

- Det kan bli like voldelig i Kabul som i Sør-Afghanistan, mener Espen Barth Eide, statssekretær i Forsvarsdepartementet.

Statssekretær i Forsvarsdepartementet, Espen Barth Eide
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Han mener det kan bli like voldelig i Kabul som i Sør-Afghanistan, fordi jobben med å sikre et bymiljø kan være vel så krevende som ute på landet.

- På grunn av de mange viktige politiske institusjonene i hovedstaden, kan det bli en svært krevende, men også svært viktig jobb, sier Barth Eide.

Økende voldsnivå

- Det er grunn til å frykte at det også i Kabul-området vil ha et økende voldsnivå i 2007, sier statssekretær i Forsvarsdepartementet, Espen Barth Eide, til NRK.

- Det er basert på de trendene som vi har sett gjennom 2006 med økende antall selvmordsbombere og økende antall bombeangrep, og desto viktigere er det derfor for NATO og ISAF å styrke sikkerheten også i Kabul.

Barth Eide mener de 150 norske spesialsoldatene som skal til Kabul må regne med å møte selvmordsangrep, attentater og gisselaksjoner.

Våroffensiv fra Taliban

- Det er all grunn til å frykte at Taliban vil ha aksjoner, nålestikkangrep og andre forsøk på å destabilisere Kabul, som en del i en større vårkampanje, sier Barth Eide.

Han mener det derfor er viktig at de norske spesialstyrkene kommer raskt på plass og kommer i gang med arbeidet om å bidra til øke sikkerheten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt