NRK Meny
Normal

Avviser at kongelig tvillingfødsel er i gang

Det danske kongehuset avviser at høygravide kronprinsesse Mary er innlagt på Rigshospitalet i København for å føde tvillingene.

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary er innlagt på Rigshospitalet i København. Hun skal ifølge det danske hoffet føde sine tvillinger «i løpet av januar».

Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Det er den danske avisen B.T. som mandag skriver at kronprinsesse Mary (38) er innlagt på Rigshospitalet for å føde. En av avisens kilder sier at fødselen skal settes i gang mandag.

Hoffet har tidligere opplyst at kronprinsessen skal føde sine tvillinger «i løpet av januar», men ikke satt noe nærmere tidspunkt for nedkomsten.

– Føder ikke mandag

Pressekoordinator Lene Balleby ved det danske hoffet avviser imidlertid overfor Ekstra Bladet at fødselen skal settes i gang mandag.

På spørsmål om fødselen skal settes i gang i dag, er pressekoordinatorens korte svar:

– Nei.

Ifølge avisen har kronprinsesse Mary og kronprins Frederik (42) gjort alt for å holde tvillingenes ankomst hemmelig.

Er på Amalienborg

Balleby opplyser til det danske nyhetsbyrået Ritzau at kronprinsesse Mary oppholder seg på Amalienborg og har det godt. Hun sier at det ikke er snakk om at kronprinsessen skal legges inn i dag.

– Fødselen skjer når den skjer, akkurat som da prins Christian og prinsesse Isabella ble født, sier Balleby til nyhetsbyrået.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har fra før barna prins Christian (5) og prinsesse Isabella (3).

Danmarks kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian og prinsesse Isabella

Danmarks kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian og prinsesse Isabella avbildet under den danske marinens 500-årsjubileum i København i august 2010.

Foto: DIGE JENS / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt