NRK Meny
Normal

- Karadžić møter ikke i retten

Folkemordtiltalte Radovan Karadžić kommer heller ikke til å stille i retten når rettssaken mot ham fortsetter i Haag i morgen.

Radovan Karadžić
Foto: Valerie Kuypers / Scanpix/AP

Det opplyser hans forsvarer, Marco Sladojevic til nyhetsbyrået AFP etter at han hadde møtt sin klient i fengselet i Haag mandag.

– Han opplyser at han ikke vil møte opp i morgen, sier Sladojevic.

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen er tiltalt på elleve punkter for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten under krigen i Bosnia på 1990-tallet.

Fikk advarsel

Rettens formann, den sørkoreanske dommeren O-Gon Kwon, ga klar beskjed om at saken fortsetter tirsdag klokken 14.15 med aktoratets innledningsforedrag, og han kom samtidig med en advarsel til Karadzic.

– Det er omstendigheter der en rettssak kan gå videre i tiltaltes fravær når tiltalte gir avkall på retten til å være til stede, sa dommer Kwon.

Dommerne kan i prinsippet også beordre at tiltalte bringes til rettssalen med makt, melder NTB.

Varslet boikott

Karadžić varslet i forrige uke at han ville boikotte rettsforhandlingene når FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia i dag skulle ha sitt første møte.

Saken skulle egentlig startet i forrige uke, men appelldomstolen ga Karadžić delvis rett i kravet hans om ytterligere tid til å forberede sitt eget forsvar.

Video nsps_upload_2009_10_26_7_53_54_4699.jpg

SE VIDEO: Radovan Karadžić tiltalt for folkemord

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt