- Kan bli visepresident

Hillary Clinton sier at hun ikke utelukker å bli Demokratenes visepresidentkandidat.

Hillary Clinton og Barack Obama
Foto: STAN HONDA / AFP

Clinton skal ha sagt hun er åpen for å bli Barack Obamas visepresidentkandidat i en telefonkonferanse med andre kongressrepresentanter fra New York tirsdag, ifølge en medarbeider av en av representantene.

Kommentaren kom som svar på et spørsmål fra representanten Nydia Velazquez, som mener den beste måten for Obama å vinne stemmene til latinske velgere, ville være å stille sammen med Clinton.

Hun sa også at hun innser at hun ikke kan ta igjen Obama, men at hun venter med å trekke seg til hun har funnet ut hvordan hun best kan bidra til at den demokratiske kandidaten vinner presidentvalget i november.

Stemmetallene fra svært mange stater viser at Barack Obama sliter med å få med seg store hvite velgergrupper, som vil bli svært viktig ved valget i november. Hillary Clinton har lyktes å få på banen svært mange såkalte Reagan-demokrater, som stemmer republikansk hvis den demokratiske kandidaten er for liberal.

Foruten velgerne i disse svingstatene har hun også solide seire i de store statene som også er nødvendig å vinne presidentvalget. Dette har da også vært hennes fremste argument i kampen om best valgbarhet, samt Obama-kampanjens voksende hodepine.

Clintons egen valgkampstab bekrefter at samtalen om mulig visepresident-stilling fant sted, men at spørsmålet om visepresidentstillingen ikke er noe nytt.

I erklæringen heter det at hun gjentok at hun vil gjøre alt som står i hennes makt for å sikre at Demokratene vinner tilbake Det hvite hus.

SISTE NYTT

Siste nytt