Hopp til innhold

- Junta-oberst på vei til Norge

En sentral leder i militæregimet i Burma skal være interessert i politisk asyl i Norge.

Burma

Obersten skjuler seg i den burmesiske jungelet.

Foto: NRK

Det forteller frilans-journalist Hans-Joachim Schilde til NRK.

Obersten hoppet av fra militærjuntaen nylig. Schilde traff avhopperen i den burmesiske jungelen i dag.

HØR: SKULLE SLÅ NED PÅ MUNKENE

Obersten skjuler seg hos Karen-folket i jungelen Burma.

NETT-TV: - Vil til Norge

USA utvider sanksjonene

Samtidig blir det meldt at amerikanske myndigheter i går utvidet visumnekten overfor den burmesiske militærjuntaen og deres familier.

- Som svar på det burmesiske regimets inngrep, har utenriksdepartementet angitt av ytterligere 30 medlemmer av regimet og militæret og deres familier ikke vil få visum til USA, heter det i en uttalelse fra amerikansk UD.

Myndigheter advarer også om at enda flere vil bli satt på listen over personer som nektes visum til USA dersom ikke aksjonene mot de prodemokratiske demonstrantene i Burma avsluttes.

Internett tilbake

Det er ikke meldt iom nye kamper i Burma i dag, og nettbrukere i Burma kunne igjen få opp burmesiske internettsider og sende e-post til utlandet. I går var nettforbindelsen nede.

Bilder og filmer tatt av burmesere som deltar i de prodemokratiske demonstrasjonene i landet, har vært helt avgjørende for de internasjonale medienes dekning av demonstrasjonene og juntaens bruk av vold mot dem.

Fredagens mangel på nettforbindelse blir av mange tolket som et forsøk fra juntaens side på å hindre informasjonsstrømmen både ut av og inn i landet

SISTE NYTT

Siste nytt