NRK Meny
Normal

- Jeg vil danse i dag

- Jeg vil danse i dag, for jeg elsker mitt land. Nå håper jeg at vi endelig får leve i fred etter lang tid med krig og usikkerhet!

Hussein al-Hajj Hassan fra Hizbollah
Foto: MARWAN NAAMANI / AFP

I likhet med andre libaneserer, er Wafa lettet etter at opposisjonen og regjeringen har blitt enige om en avtale etter harde forhandliger i Qatar.

- Ikke redde lenger

Etter planen skal en ny president velges i morgen eller på fredag.

- Nå er vi ikke redde lenger. Vi kan endelig begynne å leve et normalt liv etter et og halvt år med konflikt mellom regjeringen og opposisjonen her i Libanon, sier Wafa.

Representanter både fra den provestlige regjeringskoalisjonen og opposisjonen, med Hizbollah i spissen, har i flere dager vært samlet i Qatars hovedstad Doha for å prøve å finne en løsning på konflikten som i 18 måneder har lammet landets politiske liv.

LES ÒG: Partene i Libanon enige om avtale

Dramatisk utvikling

Konflikten startet etter opposisjonen trakk seg fra samlingsregjeringen for et og halvt siden, og blokkerte sentrum av byen.

Situasjonen utviklet seg dramatisk ved at opposisjonen som var ledet av Hizbullah gikk til angrep på den vestlige delen av Beirut, stengte flyplassen utenfor byen, og satt fyr på regjeringsvennlige tv-stasjonen ”Al Mustakbel”.

Denne aksjonen kostet over seksti menneske livet, og flere hundre ble såret. Dette økte frykten for en ny borgekrig blant Libaneserne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt