- Israel vil ha forandring

- De israelske velgerne vil ha forandring, og forandring det er meg, sier Tzipi Livni til NRK.

Israels utenriksminister Tzipi Livni er sikker på seier.

Israels utenriksminister Tzipi Livni er sikker på seier ved valget i dag.

Foto: YEHUDA RAIZNER / AFP

Tel Aviv: - Statsministerkandidaten fra Kadima-partiet, nåværende utenriksminister Tzipi Livni, er sikker på seier ved valget i dag.

Til tross for at hun er en del av den sittende regjeringen driver hun valgkamp under slagordet "forandring".

Venter på Tzipi

Vi står ved et valglokale i en skole utenfor Tel Aviv. Her er ungdommer med Livni-t-skjorte og mange pressefolk, alle venter vi på Tzipi.

Så kommer hun - og i mylderet får NRK spurt henne om hun tror at hun kan vinne valget.

- Vi kommer til å vinne - for å bringe forandring - folk vil ha forandring, og det blir meg, sier sittende utenriksminister Tzipi Livni.

Omgitt av vakter hilser hun i kjent politikerstil på tilhengere, og lar seg seg avbilde smilende og selvsagt full av optimisme. Hvilket parti som blir størst i valget, er åpent, utfallet blir trolig helt jevnt.

Livnis Kadima-parti har tatt kraftig inn på Benjamin Netanyahus Likud i det siste, og begge har erklært at de er sikre på seier.

Intenst kappløp

Ifølge kommentatorer er Linivs intense kappløp med Likud det mest spennende som har skjedd i valgkampinnspurten.

Czehela Shalev er en ivrig støttespiller for Kadima-leder Tzipi Livni.

Czehela Shalev er en ivrig støttespiller for Kadima-leder Tzipi Livni.

Foto: Knut Erik Holm / NRK

Blant dem som ventet på Livni idag var student Czehela Shalev. Hun støtter Livni fordi hun er kvinne, og hun sammenligner Livni med Obama, en som skal bringe forandring, til tross for at Livni som utenriksminister allerede er en del av den sittende regjeringen og maktapparatet

- Jeg ser på Livni som en mor for Israel, som i hjemmet er det hun som organiserer og ordner opp, sier Shalev, som har utdanning som sin viktigste sak.

En mann som kaller seg Elan siere han er lynende forbannet på Netanyahu, som han mener har ødelagt økonomien tidligerere, og har ført en politikk som tok fra ham pengene hans.

- Netanyahu virket ikke

- Netanyahu har hatt sin sjanse, det virket ikke, vi trenger en som ikke har vært statsminister før, noe nytt, sier han, og leggger til:

Det er også folk fra politiske konkurrenter tilstede, en av dem er Likud-kandidat fra samme område, og det er Likud-aktivister, De sier de først og fremst har kommet for å vise fram bildet av sin partileder, det drives valgkamp til det aller siste.

Livnis besøk i dette valglokalet varte ikke lenge - etter ti minutter var det avgårde til neste lokale, og så er det valgvake i kveld.

Video nsps_upload_2009_2_10_7_50_44_509.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SISTE NYTT

Siste nytt