- Ingen tegn til overlevende

Det er ingen tegn til overlevende etter flyet som styrtet i Afghanistan 17. mai. Det var trolig en nordmann om bord i flyet.

Flyvrak etter styrt i Afghanistan

Restene etter Pamir Airways-flyet ble funnet i fjellene nord for Kabul.

Foto: Ap

Det er i dag en uke siden Pamir Airways' flight PM1102 med 44 personer om bord styrtet . Flyet tok av fra Kunduz på vei til Kabul da luftkontrollørene mistet kontakt med piloten.

Tre dager senere fant letearbeidere fra ISAF-styrkene flyhalen i Shakar Dara-fjellene , cirka 20 kilometer fra Afghanistans hovedstad Kabul. Dagen etter, i ekstreme værforhold, var redningsmannskapene fremme ved flyet .

Trolig en nordmann om bord

Offer etter flystyrt i Afghanistan

Et av ofrene fra flystyrten fraktes hjem for å begraves i Kunduz.

Foto: Jawed Dehsabzi / Ap

Om bord i flyet var trolig en 38 år gammel norsk småbarnsfar. Familien har meldt mannen savnet. De har har fortalt NRK.no at ifølge reiseruten hans skulle han fly til Kabul den dagen, og de har ikke hørt fra ham siden .

UD har i dag ennå ikke fått bekreftet at 38-åringen var om bord i flyet, men er kjent med at det skal ha vært en mann om bord med et likelydende navn.

– Vi kan likevel ikke bekrefte at dette var en norsk statsborger fordi passasjerlistene ikke inneholder statsborgerskap, fortalte underdirektør Ragnhild Imerslund i UD i går.

UD har ikke mottatt noen nye opplysninger fra afghanske myndigheter i dag.

Ingen overlevende funnet i fjellene

Ambulanse på standby ved fjellet der et fly fra Pamir Airways styrtet

En ambulanse står på vent nedenfor styrtstedet i fjellene.

Foto: AHMAD MASOOD / Reuters

– Flyvraket er funnet, men det er ikke tegn til overlevende, opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Det var dårlig vær i området da det gamle Antonov 24-flyet styrtet i de snødekte fjellene. Flyet er funnet på 4100 meters høyde. Redningsarbeidet er vanskelig på grunn av kulde og snø, og det tar to timer å klatre opp til stedet der vraket ligger.

– I går var den siste dagen med søk etter overlevende. Vi tror de fleste levningene er samlet sammen, men vi vil fortsette letingen i dag for å være på den sikre siden, sier en talsmann for luftfartsdepartementet.

Må identifisere uten DNA-tester

Familene til ofrene for flystyrten i Afghanistan

Familene til ofrene for flystyrten i Afghanistan venter på nytt.

Foto: MASSOUD HOSSAINI / Afp

Talsmannen for forsvarsdepartementet sier at identifikasjonsarbeidet blir vanskelig på grunn av tilstanden de ble funnet i, men myndighetene tror alle ofrene nå er funnet og fraktet til det afghanske militærsykehuset i Kabul.

Afghanistan har ikke ekspertisen som trengs for å identifisere ofrene ved hjelp av DNA-tester, så rettsmedisinerne trenger informasjon fra familiene til ofrene for å identifisere. Det kan også komme på tale å be naboland om hjelp til DNA-tester.

Den «svarte boksen» som ble funnet i går, med både opptak fra cockpiten og data fra flyet, vil bli sendt til Russland for undersøkelser, siden Afghanistan også mangler teknologien til å lese av instrumentene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt