NRK Meny
Normal

- Ikke bakkestyrker inn i Pakistan

Luftangrepene vil fortsette, men det vil ikke komme på tale å sende amerikanske bakkestyrker inn i Pakistan, sier USAs president Barack Obama.

Barack Obama
Foto: Ron Edmonds / AP

- USA vil rådføre seg med styresmaktene i Pakistan i forkant av angrep mot mål i Pakistan, sier Obama til programmet Face the Nation i TV- CBS.

Ifølge Obama er det ikke aktuelt å sende bakkestyrker over grensa til Pakistan.

I valgkampen, under en av de TV-sendte presidentdebattene med John McCain, overasket Obama med å gå lenger enn sin republikanske konkurrent, da han ikke utelukket bakkeangrep mot Pakistan, for å få eliminert truende islamistiske elementer som skjuler seg på pakistansk jord.

I intevjuet med CBS sa Obama at USA anerkjenner Pakistan som en suveren stat, og den nye strategien i Afghanistan vil ikke rokke ved dette.

Men han understreket samtidig at USA må samarbeide tett med Pakistan i kampen mot Al Qaida.

Obama-regjeringens republikanske forsvarsminister Robert Gates bad på sin side den pakistanske etterretningstjenesten ISI kutte båndene til afghanske ekstremistmiljøer.

– ISI har i lang tid hatt forbindelser til ekstremister, som en helgardering mot det som vil kunne skje i Afghanistan om vi skulle forlate landet, sa Gates til nyhetskanalen Fox News.

- Vi må få pakistanerne til å forstå at disse gruppene er en eksistensiell trussel mot dem, og at vi vil være en trofast alliert for Pakistan. De kan stole på oss, og de trenger ikke den helgarderingen, sa Gates.

Avisa The New York Times skrev torsdag at Taliban-opprørerne i Afghanistan ifølge anonyme amerikanske tjenestemenn får både penger, forsyninger og rådgivning fra ISI.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt