NRK Meny
Normal

- Hodeskade drepte Bhutto

Det var bare en attentatmann. Han skjøt mot Bhutto som vinket fra sikkerhetsluken i biltaket - og da han bommet sprengte han bomben han bar på kroppen.

Benazir Bhutto blir beskutt
Foto: REUTERS TV / REUTERS

 

Trykkbølgen slo hodet hennes mot bilen - og det var hodeskaden som drepte henne.

Det er konklusjonen i den 70-sider lange rapporten som britiske detektiver fra Scotland Yard overleverte til pakistanske myndigheter i dag. Dermed støtter de også den offisielle pakistanske versjonen av det som skjedde - og avviser at Benazir Bhutto døde av skuddene som ble avfyrt mot henne, slik partiet hennes - PPP - hevder.

- Tilstrekkelig bevis

Det var president Pervez Musharraf som ba om britisk hjelp til en uavhengig gransking av attentatet mot Bhutto. Scotland Yard skriver i rapporten at kriminalteknikernes arbeid var vanskelig fordi eksplosjonsstedet ikke ble undersøkt grundig nok før det ble ryddet - og fordi Benazir Bhutto aldri ble obdusert.

Likevel mener de at det er tilstrekkelig bevis i form av røntgenbilder og videoopptak fra attentatet til å trekke den konklusjonen de gjør. Detektivene fra Scotland Yard har ikke befattet seg med hvem som sto bak drapet på den omstridte opposisjonslederen.

I Islamabad leste politiet opp konklusjonen i Scotland Yard-rapporten i dag. Men partifeller av Benazir Bhutto står fast ved at de så skuddskader på hodet da de vasket liket hennes. Det er ingen grunn til å tro at striden omkring Benazir Bhuttos død er slutt med dette.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt