NRK Meny
Normal

Ville angripe Jyllands-Posten med kulebombe

Dansk politi tror tsjetsjeneren Lors Doukaiev hadde planer om å sprenge Jyllands-Posten med en bombe fylt med stålkuler.

Overvåkingsbilder av bombemannen

Dansk politi har offentliggjort nye bilder av Lors Doukaiev fra et overvåkingskamera i en spillbutikk i København.

Foto: Dansk politi

Bombemannens stålkuler

Stålkulene har en diameter på 4,4 mm.

Foto: Dansk Politi
Bombemannens stålkuler

Politiet tror kulene er kjøpt i København.

Foto: Dansk politi

Dansk politi har i ettermiddag publisert bilder av en mengde stålkuler de har beslaglagt fra den 24-årige tsjetsjeneren.

Stålkulene har en diameter på 4,4 millimeter og ville gitt brevbomben samme egeneskaper som en håndgranat ved en eksplosjon.

Brevbomben, som politiet nå tror var rettet mot Jyllandsposten, bestod i tillegg av en blanding av aceton og hydrogenperoksid, såkalt «TATP».

Politiet tror at kulene kan være kjøpt i København, og har i samme anledning publisert flere nye bilder av Doukalev.

Kjøpte pc-spill

På bildene som er fanget opp av overvåkingskameraet i en spillforretning i Nørrebrogade i København, er han ikledd andre klær.

I denne butikken skal han ha kjøpt et dataspill, og politiet tror ifølge Jyllands-Posten at han planla å bruke coveret på spillet som innpakning for bomben.

Doukalev ble pågrepet fredag i forrige uke etter at han hadde forårsaket en eksplosjon på Hotel Jørgensen i København. Mannen ble funnet såret i en park like ved hotellet og lå på bakken i flere timer før han ble fraktet til sykehus.

– Var meget sosial

Politiinspektør Svend Folager sier til avisen at tsjetsjeneren opptrådte meget sosialt under sitt opphold i den danske hovedstaden.

– Vi har opplysninger fra café Floss den 9. september, hvor noen så ham sammen med andre personer. De skal ha snakket fransk sammen, sier Foldager.

Tstjetsjeneren er varetektsfengslet fram til 4. oktober.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt