NRK Meny
Normal

- Han er ryddig, morsom og kreativ

Slik beskriver en venn den 34 år gamle piloten som er pågrepet etter ranet mot pengesentralen i Stockholm.

Ranere i Stockholm slo til med helikopter
Foto: SCANPIX SWEDEN / REUTERS

- Han har aldri tidligere vært med på noe kriminelt så vidt jeg vet, sier vennen til Expressen .

Ifølge avisen er han en svært erfaren pilot, som eier sitt eget helikopter.

- Har vært sammen mye

Vennen gir ikke akkurat et bilde av en råbarket kriminell, men beskriver ham mer som "en hyggelig kar som har havnet i trøbbel".

- Vi var ofte ute sammen på byen, festet og hadde det moro. Han var veldig sosial og hadde mange morsomme ideer. Vi fløy også helikopter sammen, han var en dyktig pilot, forteller vennen.

Hadde et stoffproblem

Ifølge Expressen.se begynte piloten å misbruke stoff og var rusavhengig. Vennen bekrefter dette, men sier at problemet var lite og at det varte bare en kort periode.

Han sier at han fikk sjokk da han fikk vite at det var vennen som var pågrepet. Men etter å ha tenkt seg om litt, sier han at han kanskje ikke ble så forbauset likevel.

- Hvis jeg skal være helt ærlig så har det slått meg at det kunne være ham. Men jeg tenkte kanskje ikke tanken helt ut, sier vennen.

34-åringen nekter

Andre venner sier til Aftonbladet at de ikke tror 34-åringen kan ha vært med på ranet. - Han er en fantastisk kar, sier de.

Forsvarsadvokat Leif Silbersky

Leif Silbersky

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Piloten, som bor nord for Stockholm, ble arrestert tidligere i dag. Han er mistenkt for å ha medvirket til det grove ranet i Västberga i Stockholm onsdag. Mannen er svensk statsborger

Gjennom sin forsvarer, Leif Silbersky, nekter han for at han er innblandet, både direkte og indirekte.

- Han ba selv om å få meg til forsvarer. Jeg har truffet min klient og hatt en lang samtale med ham, sier Silberski til nyhetsbyrået TT.

Ransaket hjemmet

Politiet skal ifølge Expressen ha gjort flere beslag i mannens hjem. Både PCer og flere titalls esker med papirer ble båret ut av hans to-etasjers hus nord for Stockholm.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt