Mistet sønnen i Egypt-demonstrasjonene: - Han døde mellom hendene mine

En far og en sønn hadde kommet til Kairo fra Alexandria for å delta i Brorskapets demonstrasjoner. Bare faren drar hjem igjen.

Feltsykehus Kairo

En far må si adjø til sin sønn etter demonstrasjoner i Kairo.

Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen / NRK

Sigurd Falkenberg Mikkelsen i Egypt
Foto: NRK

I dag morges ble sønnen skutt og drept sammen med mange andre i trefninger mellom demonstranter og sikkerhetspoliti.

– Han var ved siden av meg. Han døde mellom hendene på meg. De skjøt ham i hodet, sier Mohammed Khamis Barakat gråtende.

NRK treffer ham på likhuset på feltsykehuset ved Rabia al-Adawyiya-moskeen, der Det muslimske brorskapet har vært samlet i over tre uker.

Mohammed sønns Omar ble bare femten år gammel.

– Hvorfor drepte de ham? Han var bare et barn, han var uskyldig. Hvordan kunne de i det hele tatt skade ham, spør Barakat.

En far og en sønn hadde kommet til Kairo fra Alexandria for å delta i Brorskapets demonstrasjoner. Bare faren drar hjem igjen. Reporter: Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Klikk for video: Mohammed Khamis Barakat mistet sønnen sin på 15 år. NB: Vi advarer mot sterke bilder.

Fra tåregass til skarpe skudd

En ny grense er brutt i Egypt. Volden ser ut til å bli mye verre. Trefningene mellom demonstranter og sikkerhetsstyrkene pågikk sent i natt og tidlig i dag morges.

Innenriksministeriet hevder Brorskapet framprovoserte urolighetene og at de selv kun brukte tåregass. Legene på feltsykehuset har en annen versjon.

Doktor feltsykehus Kairo

Doktor Essam Arafa og kollegaene jobber på spreng for å hjelpe skadde etter demonstrasjonene.

Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen / NRK

– Det begynte rundt klokka 12. I begynnelsen var de som kom inn kun skadd fra tåregass. Mange led av pusteproblemer. Men så, klokka 14 skjedde det noe. Alle de skadde vi fikk inn var skutt med skarpe skudd. De ble truffet i alle de sårbare stedene på kroppen. I ansiktet, i øynene, i brystet og i magen. Vi prøvde å hjelpe alle, men vi klarte det ikke, sier doktor Essam Arafa.

Han sier det er en massakre som har skjedd.

– Jeg tror ikke dette har hendt før i Egypt. Det skjedde med republikanergarden også, men dette var noe annet. Dette var fem ganger verre. Vi var 300 leger her, men vi kunne ta oss av alle de skadde. Mange døde mellom hendene våre og vi kunne ikke gjøre noe, sier Arafa.

Feltsykehus Kairo

Flere er drept i Kairo i dag.

Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt