Egyptisk generalmajor sier han har funnet en kur mot aids

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at en generalmajor i den egyptiske hæren erklærte at han har funnet en kur mot både hiv og Hepatitt C.

En rådgiver for den midlertidige presidenten sier likevel at påstandene virker å ha lite vitenskapelig innhold.

De fleste har fått med seg at den egyptiske hæren er en mektig institusjon. Den kuppet makten etter protestene mot Hosni Mubarak for nå tre år siden, og de gjorde det igjen etter demonstrasjonene mot Mohammed Morsi i sommer. Og alt taler for at feltmarskalk og forsvarsminister Abdel Fattah al-Sissi blir landets neste president.

– 100 prosent vellykket

De færreste visste derimot at den også var en vitenskapelig institusjon i verdensklasse. I hvert fall inntil generalmajor Ibrahim Abdel-Atti, entret scenen.

På en pressekonferanse nylig erklærte han nemlig at den egyptiske hæren har funnet en kur mot aids og mot Hepatitt C, og ikke bare det, behandlinger er 100 prosent vellykket.

En annen talsmann var litt mer beskjeden og sa at den kurerte sykdommene i 90 prosent av tilfellene. De har de funnet opp en maskin som med elektromagnetiske stråler diagnostiserer sykdommene uten behov for blodprøve.

Den kalles C-fast og I-Fast mens maskinen som behandler dem kalles Complete Cure Device. Den kan til overmål også behandle hudsykdommen psoriasis.

LES OGSÅ: Flere og flere blir resistente mot HIV-medisiner

– Hemmelig forskning

Det er generalmajor Ibrahim Abdel-Atti som har vært forskningsleder på dette prosjektet, som han forteller har vært hemmelig i 22 år. Han sier også at kuren hans er så vellykket at han kan servere en kebab av kofta, grillet kjøttdeig, med aids til et menneske og kurere vedkommende etterpå.

Han takket også feltmarskalk al-Sissi for inspirasjon i arbeidet. Al-Sissi var til stede i salen da dette vitenskapelige gjennombruddet ble annonsert, men har ikke kommentert det i etterkant.

Egypt har ikke en spesielt høy andel HIV-smittede, men hepatitt C er et alvorlig folkehelseproblem. Det antas at 10 prosent av befolkningen er smittet av viruset, som angriper leveren. Det er en dødelig sykdom som de hittil ikke har vært funnet noen medisin mot, men det har nylig kommet rapporter fra USA om vellykkede kurer som er meget kostbare.

– Billig variant

Den egyptiske varianten derimot er svært billig. Hvis den da virker. Og det er selv stemmer internt i regjeringsapparatet som tillater seg å tvile på offentlig. Said Heggy, den vitenskapelige rådgiveren til den midlertidige presidenten Adli Mansour, sa til avisen al Watan at maskinene ikke virker overbevisende og ikke har noen tydelig vitenskapelige grunnlag.

På sin Facebook-side skrev han at vitenskapelig institusjoner må underlegge internasjonale normer når de framlegger sine forskningsresultater.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt