- Gud velsigne Amerika

Pavens besøk i USA er historisk, og mottakelsesseremonien for ham i Det hvite hus var storslagen og følelsesfull. - Fred være med deg, sa Bush.

Hostorisk besøk

'God Bless Amerika,' sa paven i sin takketale til USA.

Foto: LARRY DOWNING / REUTERS

Samtidig takket han paven for at han ville dele denne spesielle dagen med Amerika.

Pave Benedikt XVI kommer til USA på sin 81-årsdag.

Det er hans første besøk i USA siden han ble valgt til pave for vel tre år siden, og han er den første pave som besøker Washington på 29 år, og bare den andre i hele historien.

- Jeg er glad for å få komme til dette store landet, sa paven i sin tale, og han understreket at han er en gjest for alle amerikanere og at han kommer som en venn.

Han sa også at han ikke bare vil besøke katolikker, men medlemmer av alle kirkesamfunn, og han sluttet talen med et "Gud velsigne Amerika".

- Diplomati

Han oppfordret også USAs ledere til å løse sine konflikter gjennom tålmodige forsøk på internasjonalt diplomati og ut fra moralske prinsipper.

Han nevnte ikke spesielt Irak-konflikten, men paven har tidligere sagt at USA ikke hadde godt nok grunnlag for å gå til krig i Irak.

Paven og Bush er også unige i andre saker, som motstanden mot abort og ekteskap mellom homofile, og de har sterkt motstridende syn på dødsstraff og behandlingen av innvandrere til USA.

SISTE NYTT

Siste nytt