- Gordon Brown går ikke av i kveld

Gordon Browns talsmann nekter for at statsministeren vil gå av for å overlate roret til konservative David Cameron i kveld.

Video Downing Street no. 10
Foto: Nyhetsspiller

Den den britiske avisen Evening Standard meldte først at Brown er i ferd med å trekke seg som statsminister etter at samtalene med Liberaldemokratene har brutt sammen.

Har sett flyttelass utenfor Downing Street 10

Ifølge avisen satte Brown seg i ettermiddag ned sammen med sine nærmeste medarbeidere og kona Sarah for å diskutere situasjonen.

Opplysningene ble like etter avvist av Browns talsmann.

Også BBC og Sky News meldte at samtalene mellom Labour og Liberaldemokratene hadde brutt sammen, og at det var observert et flyttelass på baksiden av Downing Street 10.

Det ble dermed spekuleret i om Brown var i ferd med å flytte ut av statsministerresidensen, men det var ikke bekreftet om det eiendelene som forlot Downing Street tilhørte Brown.

Video: Flyttebil ved Browns bolig

Video Downing Street no 10 sett fra lufta 11. mai 2010

Klikk på bildet for å se video av flyttebilen.

Noen avkrefter, andre bekrefter

BBC siterte i ettermiddag en ansatt ved Downing Street som hevdet at samtalene som begynte i går, var stanset og at de ikke vil komme noen vei med møtene.

Sky News' politiske redaktør mente at Labour snart kom til å innrømme at samtalene ikke førte frem.

Men statsminister Gordon Browns talsmann avviste at samtalene mellom Labour og Liberaldemokratene har brutt sammen, og forsikret om at Labour med glede ville fortsette å forhandle om regjeringsmakt.

Arbeidsminister Ed Miliband derimot bekreftet at samtalene mellom Labour og «kingmakerne» i Liberaldemokratene var over, men hevdet at det bare var en midlertidig stans.

Gordon Brown

Statsminister Gordon Brown smilte til fotografene i bilen tidligere i dag.

Foto: Carl de Souza / Afp

– Liberaldemokratene snakker med de konservative akkurat nå. Det kan gå frem og tilbake, sa Miliband til nyhetsbyrået Reuters.

Fire dager med forhandlinger

Begge de to største partiene etter valget - De konservative med 306 seter, Labour med 258 seter (650 til sammen) - har forsøkt å vinne over Liberaldemokratene og deres 57 seter.

Samtalene mellom Liberaldemokratene og de konservative har vart i fire dager - siden valget i Storbritannia endte uten et regjeringsalternativ med rent flertall i Underhuset.

På mandag begynte også Liberaldemokratene formelle samtaler med Browns parti Labour, da statsministeren selv annonserte at han kom til å trekke seg som partileder på partiets landsmøte i september .

SISTE NYTT

Siste nytt